Nog een man gearresteerd in terreurdreigingszaak Flughafen Stuttgart

Geen categoriedec 23 2018, 21:00
Een treurige zaak. Duitse kranten berichtten op één dag twee nare nieuwtjes voor onze oosterburen. Op woensdag reed een man in op het publiek en kwam een vrouw om het leven door een daad van terreur. Maar ook was er dreiging voor iets heel anders, namelijk een vermoeden dat een aanslag werd gepland op een vluchthaven. Het vreemde aan de zaak van de luchthavens is echter dat volgens politiebronnen geen bewijs is voor concrete terreurplannen, maar werd er toch voor gevreesd. Nu is een vijfde man aangehouden in een serie van aanhoudingen waarbij verdenkingen worden geuit, maar het onduidelijk is hoe het precies zit.
Het gaat in dit geval om de 53-jarige man die ook al zou worden gezocht volgens NOS. Maar details over de identiteit heeft de politie niet bekendgemaakt. Het is dan ook een vaag verhaal en het lijkt vooral een poging waarbij terreur wordt voorkomenwant daadwerkelijk bewijzen voor concrete plannen heeft de politie niet. 'We moeten niet naïef zijn' dachten ze ongetwijfeld in Duitsland. En dat is natuurlijk verstandig, want better safe than sorry. De beveiliging van Duitse luchthavens is vanwege dat gevoel van onveiligheid en vrees voor een aanslag dus extra verscherpt. Daar lopen nu zware jongens rond, zoals op de foto hieronder te zien is. Volgens Terreur Nieuws Nederland zou één van de mannen banden hebben met radicale islamitische stromingen, maar zeker weten doen we dit niet.
https://twitter.com/TerreurNieuwsNL/status/1075833060816490498
Spoorloos waren de verdachten dan ook niet lang want ondertussen zijn er al vijf opgepakt. Zo snel kan het natuurlijk gaan met de moderne volgtechnologie. Volgens het weekblad Focus stellen politiebronnen dat de groep mensen formeel wordt verdacht van het voorbereiden van een 'ernstig strafbaar feit'. Dat is natuurlijk weinig concreet en dat is precies hoe we dit bericht dan ook moeten lezen. Er zijn geen bewijzen voor concrete plannen, maar er wordt wel gevreesd voor iets. Maar zonder bewijs wordt het in het rechtssysteem natuurlijk knap lastig om iets te doen tegen mogelijke terreurverdachten. Logisch dus dat de beveiliging is opgeschroefd en men voorzichtig te werk gaat. Verder vermoedt de Duitse politie dat er een verband bestaat tussen deze mensen en een wapenvondst in Mannheim, waar een aanvalsgeweer en munitie in beslag werden genomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten