Nog even over die vermiste vmbo-scholieren

Geen categorieapr 05 2011, 8:59
De twee Maastrichtse vmbo-scholieren die dagenlang vermist werden, doken gisteren gelukkig ongedeerd weer op. Maar ik wil het er nog wel even over hebben.
Dagblad De Telegraaf pakt vanmorgen op de voorpagina uit met het verhaal van de twee, die Halima Saoufi en Anoesha Aram schijnen te heten. Ze vertellen dat met twee lege telefoons he-le-maal per ongeluk bij he-le-maal de verkeerde winkel in Parijs stonden. Ze hadden afgesproken met hun klas bij een Adidas-winkel op de Champs-Élysées, maar - je raadt het nooit - ze stonden bij een ándere winkel te wachten. Met twee lege telefoons. Of nou ja, één lege telefoon en één telefoon zonder beltegoed - een combinatie waar de gemiddelde 16-jarige toch wel raad mee weet.
Zo niet deze meisjes, die niet meteen contact hebben opgenomen met de politie "omdat ze dat de dag ervoor ook al hadden gedaan". Ook donderdag waren ze verdwaald. "De politie hielp ons toen bij het bellen naar een mentor", stelt één van de meisjes. "Maar die wilde eerst zijn pizza opeten en kwam ons pas drie kwartier later halen." Wie de goede man ongelijk geeft, mag nu zijn hand opsteken.
En dan nu het ergste: in plaats van dat ze de volle simkaart in de volle telefoon staken, in plaats van dat ze voor tien euro van een of andere drugsverslaafde sjaggeraar een gestolen telefoon met beltegoed kochten, in plaats van dat ze even naar de politie gingen om te vragen of ze mochten bellen... struinden ze de Champs-Élysées nog maar een keer af om KLEDING te kopen - omdat het 's nachts zo koud was. Wel heb je óóit!
Soms zou je willen dat ze dit soort domme schapen niet zonder enkelband de straat op zouden sturen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten