Nogal Wiebes! Het blijft beven in Groningen: Derde aardbeving in slechts een week tijd...

Nogal Wiebes! Het blijft beven in Groningen: Derde aardbeving in slechts een week tijd...

Bron: Tine Eelman / Shutterstock.

In de nabije omgeving van 's lands aardbevingshoofdstad Loppersum is opnieuw een aardbeving geweest. Midden in de nacht is er in het buurtschap Startenhuizen een aardbeving gemeten met een kracht van 2.3 op de schaal van Richter.

Het lijkt maar niet op te houden in de provincie Groningen, want de aardbeving van vannacht was alweer de derde (!) in een week tijd.

Afgelopen dinsdag maakte de getroffen provincie zelfs kennis met de zwaarste aardbeving in Nederland van dit jaar. Toen vond er een beving plaats met een kracht van 2.7 in Loppersum.

Ondertussen zijn er al meer dan 800 meldingen van schade binnengekomen vanuit Groningen, de meest recente aardbeving daar nog niet eens bij opgeteld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties