Nomnomnom! Belgische 'douane' gaat gratis friet uitdelen aan hongerige weggebruikers

Nomnomnom! Belgische 'douane' gaat gratis friet uitdelen aan hongerige weggebruikers

Heeft u binnenkort een bezoekje aan de zuidelijke grensstreek gepland? Dan heeft u geluk, want Belgische douaniers gaan de komende tijd warme patat uitdelen aan bezoekers van grensovergangen.

Kijk, dat is nog eens een effectieve methode om jezelf geliefd te maken. Belgische grensbewakers gaan de komende tijd bakken met friet uitdelen aan mensen die de Nederlands-Belgische grens passeren. Aanstaande maandag begint namelijk de Week van de Fiet, en dat is kennelijk voldoende aanleiding om automobilisten eens flink te verwennen met een lekkere vette hap op reis:

"Voormalige grensovergangen in Doornik, Zelzate, Kelmis en De Panne naar België worden volgende week eventjes omgevormd tot grote patatkraam. ‘Douaniers’ zullen er op zoek gaan naar hongerige bestuurders en hen trakteren op een portie friet. De actie hoort bij de Week van de Friet, die plaatsvindt van 27 november tot en met 3 december.

De douaniers van de ‘Frietbrigade’ zullen chauffeurs proberen te betrappen op “een hongerke”, legt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de ludieke actie uit. De bedoeling is om “het gevoel van thuiskomen” op te roepen. Het cliché wil immers dat elke echte Belg niets anders wil dan frietjes eten van zijn favoriete frietkot als hij terugkeert naar eigen land. "

Het gaat dus niet om echte douaniers die bij functionerende grensovergangen naast het bewaken van de grenzen ook nog eens een onbetaald bijbaantje als snackbarhouder nemen, maar om een stunt.

Maar wat maakt het maar uit. Als het de maag maar vult, toch? Doet u mij ook maar zo'n overheerlijke dubbele patat oorlog, met extra uitjes. En een broodje frikandel speciaal, als dat niet teveel gevraagd is. Eet smakelijk!

Lees meer over:
België Fastfood Douane snacks

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties