Normandische priesteronthoofder van ISIS droeg enkelband en werd gevolgd door inlichtingendienst

Geen categoriejul 26 2016, 15:00
Eén van de ISIS-terroristen die vandaag een priester onthoofde in een Normandische kerk, bleek een enkelband te dragen. Ook hadden de inlichtingendiensten hem in het vizier.
De twee islamitische moordenaars die namens een ISIS een priester vermoordden in een Franse kerk, bleken oude bekenden te zijn van de Franse inlichtingendiensten. Ze hadden een jihadistisch verleden waar men prima van op de hoogte was:
https://twitter.com/SterkNikki/status/757914145756966912
Laat dat even bezinken: de politie wist volledig wie deze man was. Had hem een enkelband gegeven. En dan tóch, tóch weet hij het voor elkaar te spelen om zoiets als dit uit te voeren. Hoe kan dat?
Het wordt tijd om de ongemakkelijke waarheid onder ogen te zien: onze Europese inlichtingendiensten voldoen niet meer. Althans: ze stoppen heel veel aanvallen (waarvoor veel dank), maar er glippen er gewoon teveel door de mazen van het net. Dat een enkelbanddrager ongehinderd met een maat een kerk kan binnenlopen, daar mensen kan vermoorden en anderen kan gijzelen en de politie pas daarná op de hoogte is en ingrijpt, is een heel slecht teken. In Frankrijk heeft men de situatie gewoonweg niet onder controle.
Wat er wel moet gebeuren? Dat is lastig te zeggen. Eén optie is een volledige politiestaat oprichten (voor zover die de afgelopen maanden er niet al geweest is), of de grenzen sluiten. Maar bij de laatste optie geldt: wat doen we dan met de potentiële terroristen die al binnen zijn?
De harde, maar vervelende waarheid is dat er gewoonweg geen snelle of eenvoudige oplossing is om deze spiraal van geweld in het prachtige Frankrijk tot stilstaan te brengen. Dit moet er eentje worden van de lange adem, van de vastberadenheid en helaas ook van opoffering. Fijn is het niet. De harde waarheid, dat dan weer wel. Sterkte, la belle France!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten