NOS en Nieuwsuur werken mee aan vooroordelen: 'Nederlander te lui voor werk, arbeidsmigranten werken wél hard'

NOS en Nieuwsuur werken mee aan vooroordelen: 'Nederlander te lui voor werk, arbeidsmigranten werken wél hard'

Het is maar een rustige zondag, zo rustig dat NOS en Nieuwsuur weer uitgekauwde verhalen de wereld in gaan slingeren om de views op peil te houden. Zo stoffen ze vandaag hun arbeidsmigranten-artikel vol met vooroordelen weer af. 'Nederlanders zijn weer lui en arbeidsmigranten goed voor de economie!'

Poeh, poeh, wat zijn die arbeidsmigranten toch absoluut broodnodig! Ruim 800.000 arbeidsmigranten ploeteren keihard, 30 uur per dag en wel 13 maanden per jaar. Een flink deel van hun loon verdwijnt door huur en van de rest kunnen ze als koningen leven in eigen land. Die arme glas- en tuinbouwbedrijven wilden wel heel graag Nederlanders aan het werk hebben maar die zijn gewoon allemaal zo lui!

Maar, dat gezegd hebbende, maakt de NOS zich wél hard voor het bestrijden van vooroordelen. Want ene Twan Christiaens van uitzendbureau Sun-Power wil toch wel even wat uit de wereld helpen over de arbeidsmigranten uit Polen en Roemenië:

"Dan kom je weer bij die vooroordelen: het zijn criminelen, drankoverlast en verkeersoverlast en ga zo maar door. Dat is allemaal gebaseerd op emoties, niet op feiten."

Ah ja, maar niet happig zijn op een baan als Aardbeienmedewerker, voor 9,82 euro bruto per uur, met flexibele uren en contractduur, maakt je lui. Want het is kennelijk heel normaal werk als je de ene week drie uur en de week erop acht uur per dag moet werken. Ook is het totaal geen punt dat je de ene week tien minuten moet rijden en de week erop anderhalf uur kwijt bent! Dat van je brutoloon ook nog eens tussen de 30 en 40 procent belasting afgaat, daar moet je ook maar niet om zeuren!

Nee joh, je bent gewoon 'lui'! En laten we vooral ook even buiten beschouwing laten dat Roemenen met die 9,82 bruto per uur, drie keer zoveel verdienen als thuis. Maak dan een eerlijke vergelijking, (zeg 9,82 : 3 (Roemeens minimumloon) = 3,27 x 0,6 (40% belasting) = 1,964) en kijk eens of die Roemenen in eigen land voor 1,96 netto euro per uur hun bed uitkomen. Dikke kans dat ze dan ineens ook een stuk luier zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties