NRC 'Journalist' Tom-Jan Meeus is woedend: Kamerleden mogen kiezers niet minachten, maar andersom mag wel!

Geen categorieokt 11 2017, 13:00
Wat ben je dan voor journalist als je je daar druk over maakt?
'Journalist,' columnist en weetikwatnogmeer Tom-Jan Meeus van NRC Handelsblad is boos. Heel boos. Meneer vindt het namelijk vre-se-lijk dat er nogal wat burgers zijn die kritiek durven te hebben op Kamerleden. Maar andersom? Dat mag dan weer niet!
https://twitter.com/tomjanmeeus/status/918047313322496005
Ja, wat ontzettend problematisch dat burgers dat recht hebben, he, Tom-Jan? Laten we ze dat 'recht' onmiddellijk afnemen! Heb eerbied en respect voor Kamerleden, en wel meteen!
De arrogantie van deze man is stuitend. In een democratie zijn niet politici de baas en journalisten ook niet. Wie dan wel? Burgers. Maar ja, dat vindt meneer Meeus verschrikkelijk, want in zijn ogen zijn burgers het plebs. Achterlijk. Boos. Onderontwikkeld. De minachting druipt ervan af. Meneer en zijn vrienden in de politiek én media zijn namelijk veel beter dan Jan met de Pet. Die moet z'n bek houden.
Dan nog iets. Wat is dit eigenlijk voor soort 'journalistiek'? Juist als journalist is het belangrijk dat je politici wantrouwt. Minachting voor ze hebben is ook niet slecht, maar als dat meneer te ver gaat omdat hij zich ver verheven voelt boven dat soort emoties moet hij het maar doen met 'wantrouwen.' Als dat niet te veel gevraagd is tenminste.
En dat is het natuurlijk wél. Tom-Jan Meeus is namelijk een prominent lid van het mediakartel, wat weer een hechte band heeft met het partijkartel. Dat wisten we al langer, maar het is bijzonder vriendelijk van hem dat hij dat nog eens onderstreept door deze tweet de wereld in te sturen. Meneer is boos omdat hij die Kamerleden persoonlijk kent en/of omdat hij hun ideologie/wereldbeeld deelt. Daarom mogen burgers niet aan ze komen en is hij er gevoelig voor als ze dat wél doen.
Klootzakken, hoe durven ze iets negatiefs te zeggen over z'n matties?!
Nou ja, het goede nieuws is dat dit maar weer eens aangeeft waarom nieuwsconsumenten zo blij kunnen zijn met websites als GeenStijl, Opiniez en, jawel, DDS. Daar worden ze in nog wél serieus genomen. Bij de oude mainstream media -- het mediakartel -- duidelijk niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten