NS flikt het weer! Ritten geschrapt door hitte

Geen categoriejul 25 2019, 14:13
Het is ook nooit goed bij de NS. Vandaag flikken ze het weer. Het gaat dit keer niet om een regenbuitje of wat bladeren op de rails. Nee, dit keer is het weer wat anders. Er zijn een aantal ritten geschrapt vandaag, vanwege de extreme hitte die ons land al een paar dagen teistert. Volgens De Telegraaf heeft de hitte voor 'systemen storingen' gezorgd, waardoor er 'minder materieel beschikbaar' is volgens de NS.
U kent het vast ongetwijfeld: de getallen +5, +10, +20 verschijnen achter de treinritten in het rood en een stem die zegt: 'excuses voor het ongemak'. De NS is weer eens van alle markten thuis. Maar voor wie denkt dat deze fenomenen alleen in de winter of in de herfst van toepassing zijn, zit goed mis. Door de hitte zijn twee trajecten en verschillende treinritten geschrapt.

„We verwachten dat er vandaag ook meer treinen in onderhoud moeten. We hebben extra mensen ingezet om het onderhoud te doen. Er blijven ook nog wel voldoende treinen rijden. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een half uur.”

Verder rijden er nu op de hoge snelheidslijn van Amsterdam naar Rotterdam slechts drie treinen binnen het uur, in plaats van vijf. En ook het traject van Amsterdam naar Sittard moet het ontgelden. Het is voor de treinreizigers vandaag te hopen dat, ondanks alle vertragingen, het niet te druk wordt in de trein. Het is bij dit soort temperaturen überhaupt niet te harden in zo'n trein, laat staan als deze nog overvol zitten ook. Veel succes aan alle treinreizigers vandaag. You will need it!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten