NS flikt het weer! Ritten geschrapt door hitte

NS flikt het weer! Ritten geschrapt door hitte

Het is ook nooit goed bij de NS. Vandaag flikken ze het weer. Het gaat dit keer niet om een regenbuitje of wat bladeren op de rails. Nee, dit keer is het weer wat anders. Er zijn een aantal ritten geschrapt vandaag, vanwege de extreme hitte die ons land al een paar dagen teistert. Volgens De Telegraaf heeft de hitte voor 'systemen storingen' gezorgd, waardoor er 'minder materieel beschikbaar' is volgens de NS.

U kent het vast ongetwijfeld: de getallen +5, +10, +20 verschijnen achter de treinritten in het rood en een stem die zegt: 'excuses voor het ongemak'. De NS is weer eens van alle markten thuis. Maar voor wie denkt dat deze fenomenen alleen in de winter of in de herfst van toepassing zijn, zit goed mis. Door de hitte zijn twee trajecten en verschillende treinritten geschrapt.

„We verwachten dat er vandaag ook meer treinen in onderhoud moeten. We hebben extra mensen ingezet om het onderhoud te doen. Er blijven ook nog wel voldoende treinen rijden. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een kwartier tot een half uur.”

Verder rijden er nu op de hoge snelheidslijn van Amsterdam naar Rotterdam slechts drie treinen binnen het uur, in plaats van vijf. En ook het traject van Amsterdam naar Sittard moet het ontgelden. Het is voor de treinreizigers vandaag te hopen dat, ondanks alle vertragingen, het niet te druk wordt in de trein. Het is bij dit soort temperaturen überhaupt niet te harden in zo'n trein, laat staan als deze nog overvol zitten ook. Veel succes aan alle treinreizigers vandaag. You will need it!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
NS hittegolf vertragingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties