NS weer bang voor sneeuw: talloze treinen geschrapt voor morgen

NS weer bang voor sneeuw: talloze treinen geschrapt voor morgen

Gaan we weer.

Er is nog geen sneeuwvlokje gevallen maar de NS heeft vandaag al besloten om morgen heel veel treinen te schrappen. Ja hoor, het is weer eens zover. Maar liefst 20 procent van de geplande ritten worden alvast geannuleerd uit angst voor slecht weer:

In de Randstad rijdt donderdag elk half uur een trein. Normaal gesproken komt er elk kwartier een nieuwe trein. In provincies als Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland verandert er niets aan de reguliere dienstregeling.

Door volgens een winterdienstregeling te rijden, is er meer ruimte om eventuele winterse storingen op te lossen en ontstaan er minder snel files op het spoor. In vergelijking met een 'normale dag' rijdt donderdag ongeveer 80 procent van de treinen.

Afgelopen zaterdag gebeurde precies hetzelfde: toen vielen massaal treinen uit omdat het 's nachts een beetje had gevroren. De hele dag was het bar en boos met de NS. Ik moest die middag toevallig met de trein reizen. Ik geloof ik dat ik in totaal een uur extra onderweg was, terwijl ik nergens ook maar het kleinste beetje ijs kon zien.

Het is ongelofelijk dat de NS nu weer zo in paniek raakt om helemaal niks. Veel treinpassagiers die voor hun werk tijdens de spits de trein moeten pakken zullen ongetwijfeld te laat op kantoor komen, en anders zitten ze in overvolle treinen waar ze hun kont nog niet kunnen keren. Levensgevaarlijk. Michael schreef het zaterdag al: de NS moet zich kapotschamen.

De incompetentie van de Nederlandse treinvervoerder is onvoorstelbaar. Het wordt tijd dat Den Haag de verantwoordelijke staatssecretaris Wilma Mansveld flink aanpakt om deze angsthazerij en superslechte service van de NS. Als de NS, ProRail, etc. weten dat het ieder jaar een beetje kan sneeuwen in Nederland, dan kunnen ze zich daar toch prima op voorbereiden? Voor deze onzin zouden we geen cent belastinggeld moeten betalen.

Lees meer over:
NS sneeuw ijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties