Nu al 250 'gele hesjes' opgepakt in Frankrijk

Nu al 250 'gele hesjes' opgepakt in Frankrijk

Het is weekend, de gele hesjes gaan weer aan en Frankrijk maakt zich op voor fikse rellen. 250 mensen zijn uit voorzorg al gearresteerd en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen volgen. Dat meldt NU.nl.

Frankrijk heeft 89.000 man paraat staan, zo'n 8000 alleen al in Parijs. Daar zijn ook de eerste arrestaties verricht. Het gaat hier vooral om figuren die met maskers, katapulten en hamers liepen te paraderen. Nog eens 180 mensen zijn staande gehouden bij controles. Belgische gele hesjes doen ook gezellig mee en hebben de E40 autosnelweg richting Duinkerken geblokkeerd.

Dit wordt het vierde weekend waar men massaal de straat op gaat en de boel op stelten zal gaan zetten. Allerlei attracties zijn gesloten, winkeliers vrezen voor hun etalages en Macron zit ondanks de opschorting van de belastingverhoging met de handen in het haar. Misschien moet hij even met Rutte bellen, die begrijpt de 'gele hesjes' wel en voelt enige verbinding.

Het huidige record van de protesten staat op 144 gewonden en 400 arrestaties. Nog 151 arrestaties voor vandaag en dan hebben ze dat record in ieder geval al verbroken. Het aantal gewonden zal ook niet moeilijk te overtreffen zijn, de Fransen zijn er vandaag namelijk vroeg bij en de dag is nog maar net begonnen!

Het kan makkelijk escaleren vandaag dus we houden het goed in de gaten!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties