Nu al 250 'gele hesjes' opgepakt in Frankrijk

Geen categoriedec 08 2018, 10:00
Het is weekend, de gele hesjes gaan weer aan en Frankrijk maakt zich op voor fikse rellen. 250 mensen zijn uit voorzorg al gearresteerd en naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog velen volgen. Dat meldt NU.nl.
Frankrijk heeft 89.000 man paraat staan, zo'n 8000 alleen al in Parijs. Daar zijn ook de eerste arrestaties verricht. Het gaat hier vooral om figuren die met maskers, katapulten en hamers liepen te paraderen. Nog eens 180 mensen zijn staande gehouden bij controles. Belgische gele hesjes doen ook gezellig mee en hebben de E40 autosnelweg richting Duinkerken geblokkeerd.
Dit wordt het vierde weekend waar men massaal de straat op gaat en de boel op stelten zal gaan zetten. Allerlei attracties zijn gesloten, winkeliers vrezen voor hun etalages en Macron zit ondanks de opschorting van de belastingverhoging met de handen in het haar. Misschien moet hij even met Rutte bellen, die begrijpt de 'gele hesjes' wel en voelt enige verbinding.
Het huidige record van de protesten staat op 144 gewonden en 400 arrestaties. Nog 151 arrestaties voor vandaag en dan hebben ze dat record in ieder geval al verbroken. Het aantal gewonden zal ook niet moeilijk te overtreffen zijn, de Fransen zijn er vandaag namelijk vroeg bij en de dag is nog maar net begonnen!
Het kan makkelijk escaleren vandaag dus we houden het goed in de gaten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten