Nu dagelijks islam-gerelateerd geweld in Schilderswijk

Geen categoriesep 07 2014, 15:15
Vrijdag werd een Joodse man aangevallen, en zaterdag de politie. Langzaam bij beetje wordt duidelijk dat de Schilderswijk eigenlijk geen onderdeel van Nederland meer uitmaakt, maar een ISIS-enclave in den vreemde is.
De Haagse Schilderswijk heeft - ondanks verschillende pogingen de buurt van nieuwe allure te voorzien - nooit echt gedeugd. Midden negentiende eeuw begon de wijk onder de naam 'het Rode Dorp' als pre-modern 'tuigdorp' waar de regio Den Haag allerlei asocialen kon huisvesten.
Fast forward naar 2014, en men ziet dat er eigenlijk niet veel veranderd is. Behalve dan het geloof dat de Schilderwijkse radbrakers aanhangen. Want waar de islam destijds nog een exotisch verschijnsel in Nederland was, waarover je hooguit in boeken van ontdekkingsreizigers las, is de Schilderswijk in 2014 praktisch een kolonie van radicale en internationale moslimgroeperingen zoals al Qaeda en ISIS.
In 1995 was de Schilderswijk al voor 80% allochtoon, en heden ten dage zelfs voor meer dan 90%. En nu hoeft zoiets geen probleem te zijn: in allerlei metropolen over de wereld tref je Chinatowns aan. Niemand heeft daar last van, en de wijken gelden zelfs als culturele centra. Het contrast met de Schilderswijk is schril: in wezen is de wijk gewoon een afvoerputje van de samenleving geworden.
Bewoners uit de wijk hebben een kalifaat uitgeroepen, en zijn ook bereid er naar te handelen. Wie wil weten hoe het eraan toegaat in de wijk als er geen camera's draaien moet deze achtergrondrapportage uit de Trouw van pakweg een jaar geleden lezen.
Maar ook gewelddadige incidenten die zich van dag tot dag voltrekken spreken boekdelen. De Nederlandse politie probeerde bijvoorbeeld gisteren een aangifte van mishandeling op te tekenen, maar kwam daar niet aan toe. Omstanders bekogelden de gezagsdragers met tomaten en - ja, u leest het goed - bijlen. Uiteindelijk werden drie mensen opgepakt, en uit het feit dat deze mensen geheel verschillende leeftijden hebben (14, 36 en 48) kunnen we opmaken dat de anti-Nederlandse houding zich niet concentreert bij één groepje jeugdige vandalen, maar wijdverbreid is door de hele Schilderwijkse bevolkingspyramide.
En was gisteren een uitzondering? Nee, zeker niet. Zoals ik schreef vinden dit soort hate crimes dagelijks plaats. Afgelopen vrijdag werd een Joodse man mishandeld die de moed had met keppeltje op door de wijk te lopen. Een filmploeg van de EO was mee, maar zelfs een draaiende camera weerhield de aanvallers er kennelijk niet van om de man omver te rijden met een brommer, uit te schelden voor 'kankerjood' en eens flink te trappen. Gewelddadig antisemitisme viert hoogtij in de Schilderswijk, is de verbijsterende conclusie.
Het is de vraag wanneer de gemeente Den Haag eindelijk eens ophoudt met wegkijken en ingrijpt. De Schilderswijk heeft momenteel een demonstratieverbod, maar dat is natuurlijk veel te slap. Around the clock politie-patrouilles en desnoods een permanente aanwezigheid van de ME. Verder moet er beleid komen wat de Nederlandse overheid in staat stelt op eenvoudige wijze paspoorten af te pakken en ISIS-lieden uit te zetten.
Want of de moslimradicalen het nu willen of niet: ook die van God verlaten Schilderswijk is een stukje Nederland, en ook dáár is onze rechtsstaat van kracht. Mensen aanvallen met hakbijlen, en Joden proberen aan te rijden is misschien iets wat misschien gebruikelijk is in het ISIS-kalifaat, maar niet hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten