Nu vindt Emmanuel Macron kerst wel belangrijk 'liever niet staken tijdens de feestdagen'

Geen categoriedec 22 2019, 8:30
De Franse president Emmanuel Macron kiest eieren voor zijn geld en hoopt dat Franse stakers zijn kerstwens in vervulling laten gaan en tijdens de feestdagen stoppen met staken. Macron verdedigt de grondwettelijke rechten, maar wenst dat stakers "rekening houden met families en het gezinsleven" en zich koest houden.
Door de vele protesten in het land is president Macron naarstig op zoek naar nieuwe vijanden om de eigen identiteit te bevestigen en zijn bevolking af te leiden van de pensioenhervormingen van zijn regering en de alsmaar aanhoudende protesten, zo suggereren de nieuwe militaire acties van Frankrijk in Mali waarbij tientallen mensen werden gedood, naar verluid 'moslimextremisten'.
Dat soort berichten doen het natuurlijk 'goed' bij het genereren van het Franse 'wij-gevoel'. Maar in hoeverre die berichten waar zijn weet niemand en vrijwel iedereen kopieert de persberichten van de Franse staat(smedia) -alsof deze een betrouwbare bron zijn als het gaat om moord en doodslag. Ondertussen ligt Frankrijk wél al maanden -eigenlijk al langer dan een jaar- op z'n gat.
De 'Gele hesjes'-protesten blijven maar aanhouden en veroorzaakten afgelopen jaar miljoenen euro's aan schade als 'reactie op de schade door Macron'. De hesjes zijn echter niet het enige probleem van Macron. Naast de hesjes staan nu ook vakbonden en andere groepen die het beleid van de regering Macron niet kunnen waarderen. Ondertussen wordt de politie in Frankrijk steeds agressiever en duiken regelmatig beelden op die vergelijkbaar zijn met Hong Kong.
Door de aanhoudende protesten in Frankrijk is het openbaar vervoer tevens onbetrouwbaar geworden en rijden er structureel minder treinen en metro's. Ook wordt voor het eerst in 200 jaar tijd géén Kerstnachtmis gehouden in de Notre-Dame.
Macron hoopt nu op een adempauze en wenst zichzelf een rustige kerst, maar of de demonstranten hem dit gunnen is afwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten