NYPD keert burgemeester nu massaal de rug toe

Geen categoriedec 27 2014, 19:00
Het wordt steeds pijnlijker voor omstreden burgemeester van New York.
Het begon eerder deze week met enkele agenten, maar tijdens de begrafenisdienst van de doodgeschoten politieagent Rafael Ramos keerden zaterdag honderden agenten de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio de rug toe.
Talloze agenten volgden de dienst buiten de kerk op een groot scherm. Toen de Blasio aan zijn toespraak begon, draaiden honderden agenten zich demonstratief om.
De populistische en zeer linkse burgemeester ligt onder vuur omdat hij zich niet achter zijn agenten schaarde in het debat over hun vuurwapengebruik.
NYPD-agent Rafael Ramos werd vorige week samen met collega Wenjian Liu doodgeschoten door een zwarte man uit wraak voor het neerschieten van zwarte Amerikanen.
Over vier dagen heeft Bill de Blasio zijn eerste jaar erop zitten als burgemeester van New York. Veel inwoners van de stad verlangen alweer terug naar de dagen van Michael Bloomberg en Rudolph Giuliani. Die verschilden in veel opzichten van elkaar, maar over één ding waren ze het eens: de NYPD, als New York's Finest, verdient respect.
Dat er een dubbele moord voor nodig is om Bill de Blasio hetzelfde te laten zeggen, geeft te denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten