NYPD keert burgemeester nu massaal de rug toe

NYPD keert burgemeester nu massaal de rug toe

Het wordt steeds pijnlijker voor omstreden burgemeester van New York.

Het begon eerder deze week met enkele agenten, maar tijdens de begrafenisdienst van de doodgeschoten politieagent Rafael Ramos keerden zaterdag honderden agenten de New Yorkse burgemeester Bill de Blasio de rug toe.

Talloze agenten volgden de dienst buiten de kerk op een groot scherm. Toen de Blasio aan zijn toespraak begon, draaiden honderden agenten zich demonstratief om.

De populistische en zeer linkse burgemeester ligt onder vuur omdat hij zich niet achter zijn agenten schaarde in het debat over hun vuurwapengebruik.

NYPD-agent Rafael Ramos werd vorige week samen met collega Wenjian Liu doodgeschoten door een zwarte man uit wraak voor het neerschieten van zwarte Amerikanen.

Over vier dagen heeft Bill de Blasio zijn eerste jaar erop zitten als burgemeester van New York. Veel inwoners van de stad verlangen alweer terug naar de dagen van Michael Bloomberg en Rudolph Giuliani. Die verschilden in veel opzichten van elkaar, maar over één ding waren ze het eens: de NYPD, als New York's Finest, verdient respect.

Dat er een dubbele moord voor nodig is om Bill de Blasio hetzelfde te laten zeggen, geeft te denken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
nypd bill de blasio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties