Obama weekhartig omdat het ramadan is

Geen categoriejul 10 2013, 21:00
Voor Guantanamo-gevangen.
Nou, met die 'mensonterende toestanden' in de terroristengevangenis Guantanamo Bay valt het ook wel weer mee. Obama heeft in al zijn engelachtige goedheid namelijk besloten de moordenaars en verkrachters die daar worden vastgehouden een lolletje te gunnen, omdat de moslimvastenmaand weer is aangebroken:

Nu het Ramadan is, mogen veertig gevangenen weer in de gemeenschappelijke ruimte leven. Dertig anderen mogen na zonsondergang hun vasten breken met een gezamenlijke maaltijd.

In totaal worden er nog 166 mensen vastgehouden op Guantanamo Bay, en 106 van hen zijn formeel in hongerstaking. Daarmee wordt bedoeld dat ze negen opeenvolgende maaltijden hebben overgeslagen. 45 van deze mensen hebben daarmee zoveel gewicht verloren, dat ze voor dwangvoeding aanmerking komen. Dat zou tijdens de Ramadan alleen na zonsondergang, en voor zonsopgang gebeuren.

Bizar, eigenlijk. Privileges zijn er voor vrije mensen. In de gevangenis hebben deze ontkenners van de rechtstaat echter gewoon gebukt te gaan onder een streng gevangenisregime. Niks geen ramadan: religie doe je maar weer aan als je weer een vrij man bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten