Obama wil pagina omslaan met dictator Raul Castro

Geen categorieapr 12 2015, 19:00
Gek dat deze Amerikaanse president het zo goed kan vinden met dictators.
President Obama vindt het niet alleen heel belangrijk om de relatie met Iran te normaliseren, maar blijkbaar vindt hij elke andere buitenlandse dictator ook hartstikke fijn. Zie hier wat hij te zeggen heeft tegen Raul Castro, de opvolger van Fidel Castro als dictator van Cuba:
De Amerikaanse president Barack Obama heeft zaterdag vlak voor de als historisch bestempelde ontmoeting met zijn Cubaanse ambtgenoot Raul Castro een oproep gedaan om ‘de pagina om te draaien’. Castro benadrukte dan weer dat zowel Cuba als de VS ‘zeer geduldig’ moeten zijn tijdens hun toenaderingsproces.
Obama zei: "Mettertijd wordt het mogelijk om de pagina om te draaien en werk te maken van een nieuwe relatie tussen onze twee landen (...) hoewel er nog altijd grondige en belangrijke verschillen bestaan. We bevinden ons nu in de positie om de weg naar de toekomst in te slaan."
Verschillen? Dat kun je wel zeggen ja. Zo worden critici van de regering-Obama in Amerika vooralsnog niet opgepakt, in goelags gestopt en vervolgens doodgemarteld. Helaas is dat net even anders in Cuba, waar Raul Castro minstens net zo erg is als zijn oudere broer Fidel. De geheime politie heeft het daar voor het zeggen en pakt (potentiële!) tegenstanders van het regime gewoon op. Daarna worden ze vastgezet en net zo lang mishandeld tot hun wil gebroken is... of ze dood zijn.
Obama bedenkt dat alles met de mantel der liefde, want ach, de Castro's zijn links en kunnen dus niet écht slecht zijn. Welnee, het zijn gewoon vriendelijke sociaaldemocraten die nooit begrepen zijn door Obama's voorgangers! Echt!
Het trieste is dat de geschiedenis ons heeft geleerd dat we onderdrukte volkeren kunnen helpen door druk op hun regime te zetten en ze te dwingen om noodzakelijke, democratische hervormingen door te voeren. Door zowel de gekke Ayatollahs van Iran en Castro van Cuba zo vriendelijk te behandelen zorgt Obama ervoor dat ze niets hoeven te veranderen. Het noodzakelijke gevolg? Ze zullen nog langer aan de macht blijven en nog meer slachtoffers maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten