Och gossie, Rik Kuethe is opeens anti-Obama

Geen categorienov 03 2010, 12:45
Wat een ontzettend pléefiguur is die Rik Kuethe van Elsevier zeg. Hij verdedigt Barack Obama nu al twee jaar. Iedere keer weer doet hij er alles aan om het imago van de seculiere verlosser in stand te houden, terwijl hij Republikeinen als radicaal conservatief afschildert.
Maar dan verliezen Democraten - voor een groot deel door toedoen van Obamas buitengewoon links beleid - plotseling het Congres en levert men een flink aantal Senaatszetels in, en opeens vindt Kuethe dat de president het contact met de bevolking heeft verloren.
Leuk geprobeerd hoor, Rik, maar daar trapt dus niemand in. We weten nog al te goed dat jij no matter what achter Obama stond. Je laat je zelfs "The President's Man" noemen. Nog triester kan eigenlijk niet.
Hoewel Kuethe Obama maar snel even onder de bus gooit kan hij het niet nalaten Republikeinen ook nog even een sneer te geven. In zijn conclusie schrijft hij namelijk (uit het niets):

Het is treurig dat de Republikeinen, behalve het voornemen om het gat in de begroting te dempen, nauwelijks hebben aangegeven wat zij met Amerika voor hebben. De afgelopen twee jaar was hun stijl van oppositie voeren vaak bot en onproductief.

Oh ja, Rik? Hebben Republikeinen zich zo verschrikkelijk aangesteld en bot opgesteld? Is dat zo, jongen? Is het in dit verband dan niet even van belang op te merken dat Republikeinen vanaf het begin van Obamas termijn met hem probeerden te onderhandelen, maar dat de president simpelweg weigerde met ze te spreken? Ja dat leest u goed: de man die pretendeerde een "uniter" te zijn, die zowel met Democraten als Republikeinen door één deur kon, weigerde de leider van de Republikeinen in de Senaat in de eerste 18 maanden van zijn presidentschap zelfs maar te ontmoeten.
Het is onbegrijpelijk dat Kuethe maar met dit soort spin blijft wegkomen. Als hij nou voor De Volkskrant schreef, oké, maar hij is de zogenaamde Amerika-kenner voor Elsevier - een rechts blad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten