Oei! Motie van wantrouwen voor De Mos en Guernaoui

Geen categorieokt 03 2019, 9:00
De coalitie Den Haag is gister als een pudding in elkaar gezakt. En na een heel lang debat, dat doorging tot in de late uurtjes, heeft de Haagse gemeenteraad een motie van wantrouwen aangenomen en het vertrouwen opgezegd in Richard de Mos en Rachid Guernaoui, die allebei de functie van wethouder bekleden.
De Mos en Guernaoui worden verdacht van corruptie. Ze zouden 'bevriende ondernemers' hebben geholpen met vergunningen. Daar zouden 'donaties aan de partij' tegenover staan. Hoe ernstig deze kwestie is valt te lezen bij RTL Nieuws:

"Hun werkkamers en woningen werden dinsdag doorzocht door de rijksrecherche."

Het is natuurlijk niet niks als je de rijksrecherche op je dak krijgt. En tot overmaat van ramp is daar nog eens een motie van wantrouwen bijgekomen. Deze werd tijdens het nachtelijke debat ingediend door D66, VVD en GroenLinks en werd gesteund door CDA, PvdA, SP en ChristenUnie-SGP.
De twee 'verdachten' waren gister niet bij het debat aanwezig, maar lieten wel hun mening blijken over de gehele gang van zaken. Zo werd er al gesproken over een 'politieke afrekening' door Hart voor Den Haag/Groep de Mos en Guernaoui liet weten dat dit 'met geen pen te beschrijven' is wat hem de afgelopen dagen is 'overkomen'.
De Mos en Guernaoui krijgen de kans om de eer aan zichzelf te houden en 'zelf formeel op te stappen'. Als ze dit niet doen, dan moet er gestemd worden over het definitieve ontslag van de twee tijdelijk teruggetrokken wethouders.
Het valt echter wel op hoe hijgerig de coalitie afwil van de samenwerking met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Natuurlijk, waar rook is is vuur, zo luidt het gezegde. De hoge heren worden echter verdacht van het plegen van ambtelijke corruptie, maar zijn nog niet schuldig bevonden. Hadden ze daar niet op z'n minst op kunnen wachten? Hoe dan ook: beide heren zitten overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten