Oei! Motie van wantrouwen voor De Mos en Guernaoui

Oei! Motie van wantrouwen voor De Mos en Guernaoui

De coalitie Den Haag is gister als een pudding in elkaar gezakt. En na een heel lang debat, dat doorging tot in de late uurtjes, heeft de Haagse gemeenteraad een motie van wantrouwen aangenomen en het vertrouwen opgezegd in Richard de Mos en Rachid Guernaoui, die allebei de functie van wethouder bekleden.

De Mos en Guernaoui worden verdacht van corruptie. Ze zouden 'bevriende ondernemers' hebben geholpen met vergunningen. Daar zouden 'donaties aan de partij' tegenover staan. Hoe ernstig deze kwestie is valt te lezen bij RTL Nieuws:

"Hun werkkamers en woningen werden dinsdag doorzocht door de rijksrecherche."

Het is natuurlijk niet niks als je de rijksrecherche op je dak krijgt. En tot overmaat van ramp is daar nog eens een motie van wantrouwen bijgekomen. Deze werd tijdens het nachtelijke debat ingediend door D66, VVD en GroenLinks en werd gesteund door CDA, PvdA, SP en ChristenUnie-SGP.

De twee 'verdachten' waren gister niet bij het debat aanwezig, maar lieten wel hun mening blijken over de gehele gang van zaken. Zo werd er al gesproken over een 'politieke afrekening' door Hart voor Den Haag/Groep de Mos en Guernaoui liet weten dat dit 'met geen pen te beschrijven' is wat hem de afgelopen dagen is 'overkomen'.

De Mos en Guernaoui krijgen de kans om de eer aan zichzelf te houden en 'zelf formeel op te stappen'. Als ze dit niet doen, dan moet er gestemd worden over het definitieve ontslag van de twee tijdelijk teruggetrokken wethouders.

Het valt echter wel op hoe hijgerig de coalitie afwil van de samenwerking met Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Natuurlijk, waar rook is is vuur, zo luidt het gezegde. De hoge heren worden echter verdacht van het plegen van ambtelijke corruptie, maar zijn nog niet schuldig bevonden. Hadden ze daar niet op z'n minst op kunnen wachten? Hoe dan ook: beide heren zitten overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties