Oeps! Lelystad Airport openen 'wordt moeilijk' volgens minister

Oeps! Lelystad Airport openen 'wordt moeilijk' volgens minister

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) komt met 'slecht' nieuws: Lelystad Airport dit jaar openen 'wordt moeilijk'. Het kabinet was voornemens om de luchthaven al veel eerder te openen, maar stikstofbeleid gooide roet in het eten.

Het kabinet wilde Schiphol laten groeien met 40.000 vliegbewegingen per jaar en Lelystad Airport zou ook geopend worden, om de druk bij Schiphol en de Nederlandse infrastructuur te verlichten. Maar de commissie-Remkes steekt natuurlijk weer een stok tussen de spaken van dat wiel, want stikstof. Minister Van Nieuwenhuizen had eerder nog goeie hoop dat Lelystad Airport in ieder geval nog dit jaar open kon. Daar gelooft ze nu dus ook niet meer in.

En daarmee heeft het kabinet het zichzelf behoorlijk moeilijk gemaakt. Want net zoals de boeren, bouwers en woningzoekenden last hebben van dit beleid, treft het kabinet hiermee dus ook zichzelf. Hartstikke dom natuurlijk, al leeft daardoor wel meer een urgentiebesef en kan men zich niet opsluiten in een ivoren toren.

Dat zal nog wel met een hele hoop gestuntel, gesjoemel met cijfers en andere onzinmaatregelen gaan, tot de verkiezingen echt dichtbij komen en er ineens knopen doorgehakt kunnen worden. De druk en het ongenoegen neemt bij het kabinet in ieder geval toe. De vraag is alleen of bij het knopen doorhakken straks ook andere partijen profiteren, en niet alleen de stokpaardjes van de politieke partijen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties