Officier van Justitie huilt: 'Wilders zorgde ervoor dat kinderen "minder, minder, minder" tegen Marokkaantjes riepen!'

Officier van Justitie huilt: 'Wilders zorgde ervoor dat kinderen "minder, minder, minder" tegen Marokkaantjes riepen!'

Ach gossie toch! Nou, dan moet je hem maar voor de rest van zijn leven opsluiten, natuurlijk.

Oh nee, de officier van Klassenjustitie in de zaak tegen Geert Wilders vindt het echt vre-se-lijk dat de PVV-leider de minder, minder, minder controverse regisseerde. Want, zegt aanklager Wouter Bos, daardoor zorgde hij ervoor dat lieve, nietsvermoedende Marokkaanse kindjes opeens 'minder, minder, minder' naar hun hoofd geslingerd kregen op school!

Riep een handjevol tokkiejongeren zomaar 'minder, minder' tegen een stel Nedermarokkaantjes joh? Goh, dat is wel héél erg. Ik zou zeggen: veroordelen die Wilders, opsluiten, en de sleutel weggooien. Levenslang is nog een te lichte straf!

Natuurlijk is het kwalijk dat er kinderen waren die zulke dingen roepen, maar in een vrije samenleving kan je dat Wilders niet aanrekenen. Het is aan de ouders van die jeugd om hun kroost op te voeden en hen te leren dat dit a) niet netjes en b) gewoon onacceptabel is. Hoe je Wilders daar strafrechtelijk aansprakelijk voor kunt stellen is mij een raadsel. Misschien dat hij moreel iets van verantwoordelijkheid heeft, maar je kunt hem daar niet voor bestraffen.

Blijkbaar denkt meneer Bos daar heel anders over. Want als ik iets roep en een ander roept vervolgens hetzelfde dan is dat natuurlijk helemaal mijn schuld. Die ander draagt zelf geen enkele vorm van schuld. Wat nou eigen wil, mensen zijn robotten!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties