Oh nee, daar komt de Draghi uit de mouw! 'De euro kan een Japan-scenario verwachten'

Oh nee, daar komt de Draghi uit de mouw! 'De euro kan een Japan-scenario verwachten'

We waren er allemaal bang voor, het beleid van de ECB onder Mario Draghi kon onder critici niet veel steun vinden. Het eindeloos bij printen van euro's kon uiteraard niet lang goed gaan. Nu Draghi net is afgetreden als president van de ECB komt hij natuurlijk met dit rampzalige toekomstbeeld. De EU wacht hetzelfde lot als de Japanners...

Volgens Draghi stevenen we af op een Japan-scenario, wat erop neerkomt dat we een enorme deflatie van de munt kunnen verwachten. Op zich hartstikke logisch, het bij printen van miljarden euro's komt met een prijskaartje.

Toch hebben we nog tijd om de 'Japanificatie' - de ludieke naam voor dit desastreuze toekomstbeeld - tegen te gaan meent Draghi. Gelukkig hoeft hij nu niet meer zijn best te doen om dit te voorkomen. Draghi is nu president af en kan lekker genieten in een van zijn vakantiehuisjes terwijl Europese leiders hun hoofden breken over deze kwestie.

„Het is nog geen voldongen feit. De eurozone heeft nog wat tijd om orde op zaken te stellen, maar de tijd hiervoor is niet oneindig. Beleidsmakers moeten dan wel gauw reageren. En hun beleid moet proactief, doortastend en gecoördineerd zijn.”

Met inhoudelijke tips komt hij niet, mogelijk omdat die er niet zijn. De tekenen van een nieuwe eurocrisis zijn niet meer te missen, en we kunnen onder andere Draghi hiervoor bedanken...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
EU ECB euro Draghi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties