Oh nee, Luxemburg hielp bedrijven belasting te vermijden!

Geen categorienov 06 2014, 10:00
Europa is gek van woede: Luxemburg heeft bedrijven in staat gesteld om minder belasting te betalen. Een doodzonde in de socialistische unie.
Alle Nederlandse kranten berichten vandaag vol passie dat Luxemburg ons allemaal genaaid heeft. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit kleine landje grote multinationals in staat heeft gesteld om belastingen in andere Europese landen te vermijden.
Nou is dat natuurlijk niet illegaal, maar daar gaat het niet om; het zou immoreel zijn. Ofzo.
Zo legt het Parool ademloos uit:

Met ingewikkelde boekhoudtrucs en door het gebruik van ingewikkelde rechtsvormen konden grote bedrijven hun winst naar Luxemburg verplaatsen. Daardoor wisten ze te ontkomen aan de hoge belastingen die worden geheven in de landen waar ze veelal zetelen of de meeste zaken doen. In sommige gevallen betaalden bedrijven slechts 1 procent belasting over de winst.

Oh. Mijn. God. Dit kan natuurlijk écht niet. Slechts 1 procent belasting betalen? Belachelijk! En dan ook nog in Luxemburg en niet in een andere Europees land!
Wat zijn het ook een dieven die vuile, hebberige, liberale, lage-belasting-heffende Luxemburgers. Bah. Je wordt er gewoon misselijk van.
De Europese Unie ruziet al maanden met Luxemburg over het belastingstelsel van dat land. De overige Europese lidstaten zijn er namelijk niet blij mee dat Luxemburg bedrijven in staat stelt om daar belasting te betalen... en dan ook nog eens tegen een lager tarief. All your money are belong to us ... en al je belastingregels ook.
Als de Unie ook maar een beetje liberaal was zou het dit soort verschillen in belastingstelsels alleen maar toejuichen. Het zorgt immers voor meer concurrentie tussen lidstaten en daarmee tot betere leefomstandigheden voor burgers en bedrijven. Helaas is de EU één grote socialistische bende en wordt Luxemburg dus boos op het matje geroepen en moet het antwoord geven op de vraag waarom andere landen "bestolen" worden.
Ongelooflijk onzinnig eigenlijk, maar helaas gaat Brussel zo al jaren te werk.
Voeg deze affaire maar toe aan uw (ongetwijfeld lange) lijst met redenen om uit de EU te stappen: de Unie is een vijand van het liberalisme en begrijpt niets van marktwerking en de voordelen van concurrentie - niet alleen tussen bedrijven, maar ook tussen staten onderling.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten