Oink-oink! Partij voor de Dieren doet nu ook aangifte tegen horrorslachthuis Westfort én de NVWA!

Oink-oink! Partij voor de Dieren doet nu ook aangifte tegen horrorslachthuis Westfort én de NVWA!

Plaatje ter illustratie, niet afkomstig van Westfort. Bron: ebenart / Shutterstock

In navolging van de PVV, heeft ook de Partij voor de Dieren (PvdD) vandaag aangifte gedaan tegen het horrorslachthuis Westfort in IJsselstein. Daarmee lijkt de dierenpartij -na alle eerdere heisa binnen het partijbestuur- eindelijk weer 'back on track', namelijk strijden vóór dierenrechten en tégen dierenmishandeling.

Tweede Kamerlid en bioloog Frank Wassenberg van de PvdD heeft, in navolging van Geert Wilders en Dion Graus, vandaag aangifte gedaan tegen de horrorpraktijken die plaatsvonden binnen de kamppoorten van varkensslachterij Westfort in het Utrechtse IJsselstein.

Op uiterst schokkende videobeelden (waarschuwing!) is te zien dat 'gespecialiseerde dierenartsen' van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) varkens slaan in het gruwelslachthuis in Westfort. De artsen waren juist aangesteld om toe te zien op het dierenwelzijn in slachterijen, maar uit verborgen camerabeelden blijkt dat ze net zo hard meewerken aan het in stand houden van dierenmishandeling.

De Partij voor de Dieren roept elke dierenliefhebber op om ook aangifte te doen tegen de walgelijke praktijken van Westfort Meat Products, zoals het onterende varkensvernietigingsbedrijf voluit heet. Daarnaast is ook de NVWA medeschuldig volgens de dierenpartij. Wassenberg hoopt dan ook dat men niet alleen aangifte tegenover Westfort doet, maar ook de nalatigheid van de NVWA niet onvermeld laat in het proces verbaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer