OM eist taakstrafje tegen daklozendief Van der Roest (PvdA)

Geen categoriemaa 03 2015, 20:00
Want Bert van der Roest is al zo hard aangepakt door de media.
Herinnert u zich PvdA-raadslid Bert van der Roest nog? De PvdA'er stal in 2013 tienduizenden euro's uit de kas van de Utrechtse Stichting Straatnieuws, de uitgever van de lokale straatkrant die wordt verkocht door daklozen die geld nodig hebben voor eten en onderdak.
Van der Roest wilde geen excuses aanbieden, maar toen er een rechtszaak aankwam, zei hij toch maar sorry, een soort van. Want hij weet ook: slappe rechters zijn erg gevoelig voor criminelen die zeggen spijt te hebben van wat ze hebben gedaan.
Vandaag stond hij dan ein-de-lijk voor de rechter. Het Openbaar Ministerie had twee eisen: een taakstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf. De reden? De PvdA'er is al genoeg gestraft door, jawel... de media.
https://twitter.com/johnmaes/status/572791665850777600
Van der Roest "leende" vanaf 2012 geld uit de kas van het Straatnieuws. De politicus en acteur was bezig met een solovoorstelling over de ziekte van Alzheimer en verwachtte daar veel inkomsten van. Die bleven echter uit. Een jaar later was Van der Roest platzak. Hij haalde geld van de rekening van de daklozenkrant voor cafébezoek en buitenlandse vakanties.
Van der Roest: "Ik voel me er nu heel schuldig over, maar toen voelde het als een soort van vanzelfsprekend. Ik zou dat geld namelijk weer aanzuiveren." Wat een slechte smoes. Hij heeft gewoon tienduizenden euro's gejat, en daar moet hij voor worden gestraft.
Dat de media veel over deze zaak hebben bericht, betekent niet dat hij dan maar niet de cel in moet. Ik dacht dat de rechters slap waren, maar het OM kan er ook wat van. Man, man, man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten