OM: pro-Russische separatisten gebruikten BUK-raketten in gebied waar MH17 neerstortte

OM: pro-Russische separatisten gebruikten BUK-raketten in gebied waar MH17 neerstortte

Het OM heeft de hand weten te leggen op afgetapte gesprekken tussen separatisten.

Het nieuws is op zichzelf weinig verrassend, maar het is goed om te zien dat het Openbaar Ministerie inmiddels ook begint door te hebben wie er achter het neerschieten van de MH17 zaten. Het waren de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne, met een BUK-raket (zoals RTL Nieuws eerder al aantoonde).

Nou ja, het OM durft niet zover te gaan door ze nu al de schuld te geven (er is voor het OM meer onderzoek nodig), maar feit is wel dat de separatisten BUK-raketten in het gebied hadden opgesteld én dat die installatie na afloop van de ramp hebben teruggetrokken, eerst het rebellengebied in en daarna naar Rusland.

Het OM doet nu een getuigenoproep:

Separatisten in Oost-Oekraïne hebben voorafgaand aan de ramp met vlucht MH17 BUK-raketten in het gebied opgesteld. Dat blijkt volgens het Openbaar Ministerie uit een afgetapt gesprekken tussen separatisten.

Ook zou uit taps blijken dat separatisten de installatie na afloop van de ramp zouden hebben terugtrokken, eerst naar rebellengebied en toen naar Rusland.

De afgeluisterde gesprekken zijn volgens het OM afkomstig van de geheime dienst van Oekraïne, SBU. "Gisteren was een puinzooi, ik heb niets te zeggen", zegt een van de separatisten een dag na de ramp.

De door Vladimir Poetin gesteunde separatisten, die misschien wel niet bewust een passagiersvliegtuig uit de lucht wilden schieten maar het wél hebben gedaan, moeten worden opgespoord en berecht. De daders moeten de rest van hun leven de cel in.

Dus: iedereen die iets weet van het transport van het BUK-raketsysteem uit het gebied richting Rusland, bekijk onderstaande video en meld je bij het OM.

Lees meer over:
Vladimir Poetin Oekraïne MH17

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties