OM vraagt zich af: Heeft jihadist die Geert Wilders wilde vermoorden een terroristisch motief?

Geen categoriesep 01 2019, 18:00
Heeft de 20-jarige Jawed S. die vorige zomer twee mensen neerstak op Amsterdam CS, Geert Wilders wilde vermoorden, een extra mes en martelaarsbriefjes in z'n rugzak had én zei dat hij het zo weer zou doen, een terroristisch motief? Het Openbaar Ministerie vraagt het zich af en twijfelt of Jawed wel écht wist wat hij deed.
Eens even kijken wat hij vorig jaar ook alweer zei over zijn fratsen. Eerst de vraag over waarom hij die twee mensen neerstak op Amsterdam CS:

"Ze waren in Nederland en ze deden niets om Geert Wilders tegen te houden.”

Oké, maar dat bewijst natuurlijk helemaal niets! Heeft 'ie spijt van z'n daden?

"Waarom hebben jullie dat varken (Wilders, red) toestemming gegeven de profeet te beledigen? Ik ben naar Nederland gekomen om zijn eer te verdedigen. Als Wilders dit nog een keer doet, doe ik het ook nog een keer. Ik zal het gevecht aangaan, dan dood ik hem of word ik zelf een martelaar.”

Ja, dat zei hij destijds wel zo stellig, maar het OM moet het natuurlijk wel echt héél zeker weten. Je moet er toch niet aan denken dat ze straks iemand jarenlang opsluiten en hij niet eens écht (ÉCHT) wist waar hij mee bezig was? Stel je voor zeg!
Nee, laten we dit alsjeblieft tot op de bodem uitzoeken en hopen dat hij slechts een psychose had. Dan kunnen we hem behandelen en keert hij hopelijk snel terug de maatschappij in zodat hij een toekomst op kan bouwen en we hem kunnen vergeven. Anders is het ook zo zielig...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten