Omstreden Kauthar Bouchallikht komt Kamer binnen met voorkeursstemmen! Wilders furieus: 'Moslimbroederschap, verboden in Egypte maar niet hier!'

Omstreden Kauthar Bouchallikht komt Kamer binnen met voorkeursstemmen! Wilders furieus: 'Moslimbroederschap, verboden in Egypte maar niet hier!'

Donald Trump in het Witte Huis. Bron: Witte Huis / Amerikaanse overheid (publiek domein).

GroenLinks heeft het voor elkaar gekregen: een kandidaat-Kamerlid die vanaf het begin omstreden was vanwege haar banden met de aan de Moslimbroederschap gelieerde clubjes in de Kamer krijgen. GroenLinks gaat zichzelf hiermee nog in de vingers snijden, want hoe geloofwaardig is de partij nog als ze het keer op keer voor zo'n omstreden persoon blijven opnemen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Al vanaf het begin was de kandidatuur van Bouchallikht omstreden, maar volgens partijleider Jesse Klaver was er niks aan de hand. Het was zogezegd een 'rechtse hetze', maar ondertussen stapelde het bewijs zich op. Bouchallikht had een prominente functie bij FEMYSO, waar de Moslimbroederschap een aardige vinger in de pap had, daarnaast was ze meerdere malen bij andere dubieuze clubjes gespot. Maar volgens Klaver is er niks aan de hand.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Voor PVV-leider Geert Wilders, gesteund door vele andere critici, is het onbegrijpelijk dat Nederland nu een Kamerlid krijgt die overduidelijk banden had met Moslimbroeders-achtige clubs. Het is nog schandaliger dat een partij zoals GroenLinks, die altijd beweert seculier te zijn en wars van religie, zo'n type breed omarmt. Het laat maar weer eens zien wat voor een blinde vlek hard-linkse partijen hebben voor bepaalde intolerante elementen.

Uiteindelijk zal de keuze van GroenLinks, om haar zo hoog op de lijst te plaatsen en haar er niet af te halen, als een boemerang terugkomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties