Onacceptabel: NS-medewerkers staken vanmiddag weer, de reiziger is de dupe

Onacceptabel: NS-medewerkers staken vanmiddag weer, de reiziger is de dupe

Het personeel van de NS vindt het blijkbaar geen enkel probleem om de reistijd van treinreizigers flink te verhogen. Want ach, zij hebben hun eisen en die moeten ingewilligd worden. Ja, ook als dat inhoudt dat juist reizigers er last van hebben.

Vanmiddag om 17:00 uur begint het grote staakfestijn in Amsterdam. Hoewel nog niet bekend is hoeveel medewerkers het werk daadwerkelijk neerleggen houdt de NS al wel rekening met ernstige problemen. Reizigers worden daarom nu al opgeroepen om rekening te houden met de staking:

Treinreizigers van en naar Amsterdam moeten maandag rekening houden met extra drukte en vertragingen in de avondspits. Medewerkers van NS in de hoofdstad hebben aangekondigd het werk neer te leggen tijdens de avondspits...

Het is nog onduidelijk hoeveel NS-medewerkers het werk daadwerkelijk neerleggen en hoe groot de overlast voor de reizigers wordt. Het is daarom volgens NS aan te raden de dienstregeling goed in de gaten te houden.

Als gevolg van de staking zullen niet alleen treinreizigers de pineut zijn, maar ook automobilisten:

Veel mensen nemen waarschijnlijk het zekere voor het onzekere en kiezen voor de auto, wat ook op de weg voor vertraging kan zorgen.

Met andere woorden, mensen die met het OV reizen komen vandaag in de problemen -- zij zullen langer over hun reis doen, wat niet alleen geldt voor mensen in en rond Amsterdam, maar ook in andere delen van het land -- en datzelfde geldt voor mensen die met de auto gaan. En dat allemaal omdat het NS-personeel zich ver verheven boven ieder ander voelt.

Het moet maar eens afgelopen zijn met dit soort gezever. Dat er in bepaalde sectoren af en toe gestaakt wordt, oké, maar in het openbaar vervoer is dat simpelweg volkomen onacceptabel. Het is immers niet de NS die er de dupe van is, maar de gewone reiziger. Die staat nu met het handen in het haar en moet na een lange werkdag ook nog eens rekening houden met een enorm lange reistijd, waardoor hij a) pas laat kan eten en b) minder tijd kan besteden met zijn gezin. Wat mij betreft is dat volkomen onacceptabel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties