Onbetrouwbare Rutte draait tijdens debat: beloofde eerst meer geld voor defensie, krabbelt nu terug

Geen categoriefeb 24 2017, 22:04
SGP-voorman Kees van der Staaij haalt hard uit naar Rutte: "Met de VVD halen we de NAVO-norm pas als u 108 bent!"
Vrijdagmiddag vond het eerste echte verkiezingsdebat tussen lijsttrekkers plaats op Radio 1. Een gelegenheid voor de politici om zichzelf te presenteren aan de kiezers – en hun tegenstanders onderuit te halen. Vooral VVD-voorman Rutte kreeg het te verduren, toen hij weer eens keihard draaide tijdens het debat.
De VVD belooft namelijk in de Stemwijzer dat ze meer willen investeren in de Nederlandse veiligheid. Er moet meer geld naar defensie, zodat we de vereiste NAVO-norm halen van 2 procent. Het is natuurlijk belachelijk dat de defensie-uitgaven op dit moment mínder dan 2 procent zijn – veiligheid is immers de belangrijkste taak van de overheid. Ieder verstandig mens snapt dat Nederland in deze tijd een sterk en goed leger moet hebben.
Maar Rutte ziet het nut er kennelijk niet zo van in: tijdens het radiodebat krabbelde hij terug en liet hij blijken dat hij veiligheid tóch niet zo belangrijk vindt. We moeten ons "niet fixeren op een percentage", meent de VVD-leider. Met andere woorden: Rutte is weer eens lekker aan het draaien.
https://twitter.com/fonslambie/status/835157006063382533
Gelukkig bleef de draai van Rutte niet onopgemerkt. Hij doet alsof hij defensie belangrijk vindt, maar is niet bereid om duidelijke doelen te stellen. Met zo'n slappe houding kom je er natuurlijk nooit, vond SGP-voorman Kees van der Staaij:
https://twitter.com/KeesVee/status/835156235225808896
Een zeer terechte opmerking van de SGP'er. Praatjes vullen geen gaatjes, er moet actie worden ondernomen! Geen woorden maar daden! Het is mooi dat de SGP zich niet de kaas van het brood laat eten en de onbetrouwbare praatjes van Rutte keihard aan de kaak stelt. Rutte mag niet wegkomen met zijn gedraai. 1000 euro? Rutte draaide. Geld naar Griekenland? Rutte draaide. Oekraïnereferendum? Rutte draaide?
Het moet eens ophouden met dat gedraai en die mooie praatjes van Rutte. Wat dat betreft kan hij een voorbeeld nemen aan de SGP: deze partij draait nooit, en stelt het keiharde doel om minstens drie miljard extra te investeren in defensie – en dus in onze veiligheid.
https://twitter.com/SanderKok/status/835213147120234496
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten