Ondanks stevige coronadaling valt doek voor grootste kerstmarkt van Nederland: 'Te grote risico's'

Ondanks stevige coronadaling valt doek voor grootste kerstmarkt van Nederland: 'Te grote risico's'

Kerstinkopen in coronatijd. Bron: Michele Ursi / Shutterstock.com.

De kerstmarkt van Dordrecht gaat dit jaar, evenals vorig jaar, niet door. De reden is corona. Alhoewel de besmettingscijfers stevig dalen en elke dag tienduizenden Nederlanders gevaccineerd worden, vertrouwt de organisator Gerben Baaij het niet: "Je kunt de kerstmarkt niet organiseren als er nog coronamaatregelen zijn," vertelt hij, en neemt daarmee een schot voor de boeg dat deze zomer niet het definitieve einde van Covid-19 zal inluiden.

Baaij neemt de gok niet, omdat de voorbereiding van de kerstmarkt zo'n negen maanden vergt. In november alles omgooien, kan niet zegt hij. Ook kan hij geen maatregelen als anderhalve meter afstand garanderen. Daarom was de activiteit voor het tweede jaar op rij schrappen de enige optie, meent hij. "De risico’s zijn simpelweg te groot," besluit de organisator.

De Dordtse kerstmarkt is het grootste kerstevenement van Nederland: er komen jaarlijks tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers op af.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronacrisis kerstmis Kerstmarkt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties