Onder druk van de kiezer verandert Merkel haar verhaal: 'Ik ga 100.000 asielzoekers terugsturen!'

Geen categorienov 28 2016, 14:00
Angela Merkel heeft het flink op de heupen. In een toespraak gericht aan de parlementariërs van haar eigen partij, het CDU, liet ze namelijk weten dat zich vanaf nu eerst en vooral gaat bezighouden met "repatriatie, repatriatie, en repatriatie." Dat is voor haar nu prioriteit nummer één.
De Sunday Express legt uit:

Mrs Merkel, whose decision to roll out the red carpet to migrants from across Africa and the Middle East spectacularly backfired, has taken an increasingly tough tone on immigration in recent months.

And in her toughest rhetoric yet the German leader told MPs from her party this week: ”The most important thing in the coming months is repatriation, repatriation and once more, repatriation.”

De reden dat Merkel het licht opeens heeft gezien? Haar CDU heeft recentelijk forse nederlagen geleden bij lokale verkiezingen. Daar komt bij dat het CDU het op dit moment behoorlijk slecht doet in de peilingen; zo slecht dat geruchten stellen dat de leiding van het CDU haar binnenkort zal proberen te dumpen.
Het CDU zit zo ernstig in de problemen door Merkels vreselijke immigratiepolitiek én haar voortdurende steun voor het megalomane Europese project van de Junckers van deze wereld. Daar profiteert de nieuwe partij Alternative für Deutschland van. Die club, die enigszins te vergelijken is met onze eigen PVV (hoewel minder links op economisch gebied), doet het steeds beter in de landelijke peillingen en heeft het CDU lokaal al enkele keren laten zien wie er tegenwoordig de baas is.
Al met al zal Merkel de komende tijd ongeveer 100.000 asielzoekers terugsturen naar het land van herkomst. Nou ja, dat zegt ze nú. Het is natuurlijk nog maar de vraag of ze de daad uiteindelijk bij het woord zal voegen.
Daar komt bij dat 100.000 asielzoekers slechts 10 procent is van het totale aantal vluchtelingen/avonturiers/immigranten dat het afgelopen jaar naar Duitsland is gekomen. Heel gek, maar die 10 procent zijn het probleem niet; het gaat eerst en vooral om die 90 procent of 900.000 personen die blijkbaar wél mogen blijven van Frau Merkel.
Als ik de Duitse kiezer was zou ik Merkel werkelijk voor geen cent vertrouwen. Deze bondskanselier is er in haar eentje verantwoordelijk voor dat al die miljoenen mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika de afgelopen tijd naar Europa zijn gekomen; in aantallen die we helemaal niet aankunnen. Zij vertelde hen dat ze welkom waren. Vervolgens zette Turkije de grenzen open en voila: de rest is geschiedenis.
Het is totaal niet zinnig om zo'n vrouw serieus te nemen nu ze opeens -- met de verkiezingen in aantocht -- stelt dat ze toch wel heel hard kan zijn op immigratie en integratie, en dat ze dat wel even zal laten zien... als ze de verkiezingen nog een keer wint, tenminste. Zu wenig, zu spät, mevrouw!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten