Ondernemers Curaçao trekken ten strijde tegen antivaxxers: geen ongevaccineerden meer in dienst

Ondernemers Curaçao trekken ten strijde tegen antivaxxers: geen ongevaccineerden meer in dienst

Winkels op Curaçao. Bron: Jerry Sharp / Shutterstock.com.

Bedrijfseigenaren op het Caribische eiland Curaçao stoppen met het aannemen van niet-gevaccineerde mensen. Dat doen ze, omdat ze vinden dat de regering van premier Rhuggenaath veel te welwillend tegenover vaccinatieweigeraars staat. Ondernemingsverenigingen op het zelfstandige land binnen het Nederlandse Koninkrijk vinden weliswaar dat niemand werknemers kan dwingen een prik te halen, maar zij óók niet kunnen worden gedwongen om hen aan te nemen of een salaris uit te betalen.

De werkgevers zijn al geruime tijd geïrriteerd over het coronabeleid op het Antilliaanse eiland. De maatregelen zijn er veel strenger dan bijvoorbeeld op Aruba en Sint Maarten, aangezien gevaccineerde bezoekers ook nog negatieve PCR-testen moeten overleggen. Dientengevolge trekken die eilanden meer toeristen.

Het gaat op Curaçao de goede kant op met het dagelijkse aantal coronabesmettingen. Toch moet er niet te snel worden versoepeld, vindt Rhuggenaath. Het risico op een heropleving van het virus is te groot, vindt de regeringsleider.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer