Onderzoek bewijst: mannen verkiezen intelligentie boven borsten

Geen categoriemei 27 2015, 13:00
Het draait allemaal om één ding... En nee, uiterlijk heeft er niets mee te maken.
Uit onderzoek van Cambridge professor David Bainbridge blijkt dat mannen die op zoek zijn naar een geschikte vrouw (en moeder voor hun toekomstige kinderen) eerst en vooral naar ... intelligentie kijken.
Dit is in tegenspraak met allerlei vooroordelen tegen mannen, waarin beweert wordt dat zij (wij) alleen maar naar het uiterlijk van vrouwen kijken. Misschien dat dit klopt als we het over one night stands hebben, maar als een man een gezin wil stichten kijkt hij toch echt naar heel andere kwaliteiten.
Zoals professor Bainbridge uitlegt aan Hay Literary Festival:
“The main thing that men are looking for is intelligence. Surveys have shown time and time again that this is the first thing that men look for. It shows that she will be able to look after his children and that her parents were probably intelligent, suggesting that she was brought up well.”
Sterker nog, uit zijn onderzoek blijkt dat mannen de grootte van borsten helemaal niet belangrijk vinden. Als mannen zich druk maken om de aantrekkelijkheid van een potentiële partner kijken ze naar symmetrie: het gaat er dus om dat de borsten even groot zijn.
“Breast size doesn’t matter. Large breasts are more likely to be asymmetric and men are more attracted to symmetry.”
Hetzelfde blijkt te gelden voor benen. Lange benen worden over het algemeen 'aantrekkelijk' genoemd, maar volgens professor Bainbridge is dat nogal overdreven. Ook in dit opzicht gaat het er vooral om dat de benen even lang zijn en er hetzelfde uitzien, niet hoe lang ze precies zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten