Onderzoek bewijst: Friezen zijn het gelukkigste volk van Nederland

Geen categoriejun 17 2019, 10:00
En dat is verbazingwekkend voor... helemaal niemand.
De provincie Friesland is één van de mooiste provincies van het land. Je hebt er -- behalve grote steden en bergen -- eigenlijk alles: gras, bossen, heidevelden, meren. Het is er gewoon heerlijk vertoeven.
En nee, ik ben niet de enige die dat zegt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Friezen het gelukkigst zijn, het meest tevreden met hun woonomgeving, en dat ze zich veiliger voelen dan de rest van Nederland.
Interessant genoeg blijkt uit datzelfde onderzoek dat Friezen niet bijzonder hoog opgeleid zijn, dit terwijl partijen als D66 volhouden dat onderwijs van het grootste belang is voor de gelukservaring van mensen. Oh ja, en ook blijkt dat Friesland steeds meer ontgroent. En toch zijn Friezen hartstikke gelukkig. Gek he, GroenLinks?

Friezen voelen zich veilig: ze ervaren de minste overlast en voelen zich veiliger in de buurt dan inwoners van de rest van Nederland. Er is een grote sociale samenhang in de provincie, een hoog aandeel vrijwilligers, en ook de ervaren gezondheid is hoog. Inwoners zijn tevreden met het leven en het gelukkigst van al hun landgenoten: 92 procent van de Friezen voelt zich gelukkig. En, nog meer goed nieuws: in 2018 waren er in Fryslân met 297.037 banen – veelal in de zorg – meer banen dan ooit.

Kortom, Fryslan boppe!
Oh, en speciaal voor al die zure monsters in Amsterdam: ja, wij zijn inderdaad. Beter. Dahaag, zeurpieten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten