Onderzoek: ‘Veel autoverzekeraars helpen niet bij lege accu of lekke band’

Geen categorieaug 29 2018, 13:40
Je hebt ‘aanvullende pechhulp’ netjes meeverzekerd. Mooi, nu hoef je niet meer extra te betalen voor pechgevallen. Niets is minder waar! Schade als gevolg van een klapband, een lege accu, een leeggereden tank of per ongeluk verkeerde brandstof tanken wordt ondanks die extra dekking lang niet altijd vergoed. Dit blijkt uit onderzoek van MoneyView. De Consumentenbond had het hier eerder ook al over.
Een lekke band is meestal niet gedekt
In geval van een lekke band bieden standaard autoverzekeringen doorgaans geen hulp. Maar ook bij 40% van de aanvullende pechhulpverzekeringen is hulp bij een lekke band niet gedekt. Één van de redenen die naar voren kwam uit het onderzoek: auto’s bevatten tegenwoordig vaak geen reserveband en krik meer. Het pechgeval kan dan niet makkelijk ter plekke worden opgelost.
Ook bij een lege accu is hulp niet vanzelfsprekend
Een ander veelvoorkomend pechgeval is een lege accu. In deze situatie is pechhulp ook niet vanzelfsprekend. Slechts 50% van de aanvullende pechhulpverzekeringen biedt hulp. Nog beroerder wordt het als je het pompstation toch niet gehaald hebt en met een lege tank stil komt te staan. Dan krijg je maar hulp bij 35% van de autoverzekeringen met aanvullende pechhulpdekking. Dat zelfde geldt als je per ongeluk verkeerd getankt hebt. Je auto wordt gesleept naar een garage. Hier betaal je zelf voor het leegpompen van de tank.
Verschillende soorten pechhulp
Voor hulp bij autopech heb je verschillende opties. Je hebt de traditionele autoverzekering, maar die biedt dus lang niet altijd hulp bij een lekke band of lege accu. Het kan zijn dat je hulp krijgt via je autodealer. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen voor pechhulp on demand. Hier zit je niet vast aan een verzekering, maar betaal je enkel voor de pechhulp die je op dat moment krijgt. Gebruikers van de pechhulp on demand dienst RoadGuard geven hun service een 8.7. Dit is een cijfer waar een traditionele autoverzekering jaloers naar zal kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten