Ongelooflijk... soldaten arriveren in Sydney om lockdownregels te handhaven

Ongelooflijk... soldaten arriveren in Sydney om lockdownregels te handhaven

SherSS / Shutterstock.com

In de Australische stad Sydney gaan 300 soldaten op pad om politieagenten te assisteren bij het handhaven van de lockdownregels. Dat ze in Australië doorgeslagen waren met betrekking tot het coronavirus wisten we al, maar dit is natuurlijk écht onacceptabel.

Dit zijn beelden die we tot voor kort alleen maar in dictaturen als China zagen. Maar nu komt het dus ook voor in landen die tot voor kort vrij waren. Zoals in Australië. Want daar gaan 300 soldaten nu op pad om lockdownregels te handhaven.

Volgens de hoge baas van de politie in Sydney is het nodig dat soldaten meedoen "omdat sommige mensen het gevoel hebben dat de regels niet voor hen gelden." Dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien de maatregelen in Australië echt draconisch zijn. Het is nogal wiedes dat mensen daar lak aan beginnen te krijgen en hun vrijheid terugeisen - al was het door gewoon niet meer mee te doen met de waanzin.

Cumberland burgemeester Steve Christou zegt terecht dat deze inzet van de krijgsmacht bewijst dat de staat "de controle kwijt is."

"Het leger is er," zegt hij, "om burgers te beschermen, niet om tegen hen gebruikt te worden. Het leger had weken geleden al ingezet moeten worden; ze hadden kunnen helpen met het uitrollen van de vaccins, het brengen van Meals on Wheels, en zo verder."

Maar nee. Daar koos Australië niet voor. Want moderne leiders vinden het veel leuker om het leger in te zetten tegen de eigen bevolking. Precies zoals ze ook doen in China.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Tijd om op te staan voor de vrijheid. Voor ons allemaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties