Online scheiden is begonnen aan een opmars

Geen categoriesep 28 2016, 15:00
Alhoewel mensen elkaar op hun huwelijksdag eeuwige trouw beloven, blijkt dat de praktijk toch vaak weerbarstiger. Om precies te zijn: zo’n 30.000 tot 36.000 keer per jaar komt een koppel er achter dat het helaas beter is om toch definitief uit elkaar te gaan.
Zo’n scheiding roept bij veel mensen een hoop nare beelden op: schreeuwende mensen in rechtszalen, dure advocaten die hun zakken vullen met met vele door ellende betaalde euro’s en kinderen die lijden onder meedogenloze ruzies van hun ouders. Zulke situaties komen in het echt nog veel te vaak voor, maar gelukkig biedt de technologische vooruitgang hier wel een oplossing: scheiden kan tegenwoordig makkelijk, snel en relatief goedkoop online.
Een ‘traditionele scheiding’ kan namelijk wel €3000 kosten, en dat hoge prijskaartje is velen een doorn in het oog. Netjes Scheiden is een jong bedrijf dat begonnen is om dat tegen te gaan. Een woordvoerder van het bedrijf dat handelt in online scheidingen beschrijft hoe ze zichzelf zien: “Een makkelijke dienst waar je kunt scheiden voor een vast bedrag zonder tussenkomst van een advocaat.” Dat de zaken van het jonge bedrijf er goed voorstaan, blijkt ook wel als je bedenkt hoeveel scheidingen ze jaarlijks afronden: “Samen met ons team verwerken we, vanuit ons kantoor in Berschenhoek meer dan 1000 scheidingen per jaar.”
Behalve de kostprijs, kan ook de snelheid van scheidingen omlaag door de procedure op internet af te wikkelen: de totale duur is dan nog maar vier weken. Ook zal het niet meer nodig zijn om de rechtbank te bezoeken.
Een scheiding zal hoe dan ook een nare en emotioneel zware periode in het leven blijven. Maar door te zorgen er niet financieel aan onderdoor te gaan of de procedure eindeloos te blijven rekken, kan het leed toch tot een minimum beperkt worden. Dat is voor de scheidende partners én hun kinderen wel zo prettig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten