Onrecht: Jamie Vardy moet kampioenswedstrijd tegen Manchester United missen

Geen categorieapr 26 2016, 14:00
Het is dieptriest, maar Leicester City moet aankomende zondag zonder clubtopscorer Jamie Vardy kampioen worden.
In zijn voorlopig laatste wedstrijd in het blauwe uniform van zijn ploeg werd Vardy er namelijk onterecht uitgestuurd met twee gele kaarten. Geheel terecht werd hij woedend op de scheidsrechter, die verpeste immers niet alleen de wedstrijd, maar mogelijk ook het seizoen. Vardy wist namelijk dat hij hoe dan ook één wedstrijd geschorst zou worden, wat zijn club weleens in de problemen kon brengen terwijl Leicester voor het kampioenschap gaat.
In plaats van rekening te houden met die lastige omstandigheden vindt de Britse voetbalbond het blijkbaar belangrijker om een daad te stellen en even te laten zien wie de baas is:

Vardy, dit seizoen al goed voor 22 competitiegoals, is voor een extra duel geschorst wegens wangedrag. Hij zat afgelopen zondag al het eerste deel van zijn schorsing uit in de gewonnen wedstrijd tegen Swansea City (4-0).

De 29-jarige spits vroeg bij de Engelse voetbalfederatie een hoorzitting aan in een poging om een extra straf te voorkomen. Een speciale commissie oordeelde echter dat Vardy ook nog bij de komende wedstrijd tegen United moet toekijken. Hij dient ook een boete te betalen van bijna 13.000 euro.

Dit is echt knettergek, en de kans dat dit gebeurd was als Vardy voor een historisch grote ploeg speelde, zoals Chelsea of Manchester City, is miniem. Dat soort clubs komen immers wel weg met dit soort dingen. Maar Leicester dus niet.
Hoewel ik normaal gesproken bijna altijd voor Manchester United ben hoop ik dat die club zondag verliest. Als dat zo is is Leicester namelijk kampioen, dit terwijl er daarna nog twee wedstrijden gespeeld worden, namelijk tegen Everton en Chelsea, ook geen zwakke tegenstanders.
Aan de andere kant, als Leicester gelijkspeelt of, nog erger, verliest wordt het weer spannend. En dat gun ik die ploeg niet: laat ze maar lekker kampioen worden en daarmee bewijzen dat je weliswaar ver komt met heel veel geld, maar dat rijk zijn niet automatisch tot grote prijzen leidt. Leicester is een relatieve kleine club, een klein duimpje vergeleken met United, Manchester City, Chelsea, Arsenal en Liverpool. Alleen daarom al zou het schitterend zijn als Vardy's ploeggenogen ondanks zijn afwezigheid tóch winnen.
Overigens is de nummer twee in de Premier League, Tottenham Hotspur, ook kleiner dan de andere genoemde clubs, maar toch nog groter dan Leicester. Ik gun dat team op zich ook wel een feestje, maar niet op deze manier: niet dankzij een onterechte schorsing van Vardy.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten