ToeslagenaffaireBuitenhof

Kijk! Toeslagenaffaire-ontdekker grijpt inhumaan kabinet: 'Kabinet Rutte heeft de rechtsbescherming afgebroken!'

Geen categorieapr 11 2021, 16:30
Advocate Eva González Pérez, die de discriminatie vanuit de overheid aan het licht heeft gebracht, was vandaag te gast bij het programma Buitenhof. Daar sprak ze over het inhumane kabinet die zelfs de rechtsbescherming heeft afgebroken in Nederland, aldus de furieuze juriste.
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1381203160564371456?ref_src=twsrc%5Etfw
Advocate Eva González Pérez is door klokkenluidende politici vanaf het begin van de toeslagenaffaire uitvoerige geprezen; zij heeft de wanstaltige praktijken bij de Belastingdienst aan het licht gebracht, en uiteindelijk journalistiek en politiek in het werk gesteld dit dossier openbaar te krijgen. Vandaag sprak ze bij Buitenhof over wat ze nu ziet gebeuren in de politiek en wat tien jaar Rutte ons land heeft opgeleverd.
González Pérez is niet mals:

"Ik kijk puur feitelijk naar het dossier. Daarin heb ik gezien, gedurende de afgelopen zes jaar en daarvoor, dat de fraudejacht, op deze burgers in de toeslagen, ontstaan is vanuit dit kabinet en daarbij is ook de rechtsbescherming afgebroken. Dat zijn voor mij al twee heel belangrijke constateringen."

González Pérez is er van overtuigd dat het vertrouwen in de overheid alleen kan worden hersteld als in de volle omvang wordt erkend wat de gedupeerde ouders is aangedaan. Er zijn nog steeds heel veel zaken niet transparant en dat moet veranderen.
Er moet dus volledige openheid van zaken worden gegeven. De vraag is alleen of dat met Rutte - of, nauwkeuriger geformuleerd: met de Rutte-doctrine - wel gaat lukken. De overheid is alleen maar geheimzinniger geworden sinds de VVD-voorman aan het roer van de overheid staat. De transparantie is ver te zoeken, dus laat staan dat de demissionair premier de volle omvang van het toeslagenschandaal gaat erkennen. Liever brabbelt hij iets over 'vertrouwen herstellen', en raast hij dóór - Nederland daarbij reducerend tot een rokende puinhoop, waarin de zwakkeren compleet vermorzeld worden.
De Rutte-gifbeker is dus nog lang niet leeg voor dit land. En hoe de inhoud smaakt? Dat kunnen de duizenden toeslagenouders die González Pérez verdedigde het land haarfijn uitleggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten