Onthuld! Veel taxichauffeurs zijn misogyn geboefte: weigeren ritten aan oudere vrouwen, randen jonge meiden aan

Geen categoriejun 19 2019, 9:00
Het lijkt nog veel erger te zijn met de taxibranche in Nederland. Niet alleen weigeren ze ritten aan 'drag queens' en besmeuren ze hen met mayonaise en pindasaus, ook voor vrouwen jong én oud is een taxi pakken bepaald geen pretje. Ofwel ze mogen helemaal niet meerijden, ofwel ze ze krijgen tijdens de rit te maken met ongewenste seksuele avances.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/06/ben-manuputty-taxi.mp4"][/video]
Ben Manuputty heeft wel flink wat losgemaakt: hij kaartte aan dat taxichauffeurs bepaald niet de minst homofobe beroepsgroep in Nederland is, om in een understatement te spreken. Ze weigerden diensten aan zogeheten drag queens. En erger nog: ze besmeurden ze met pindasaus en mayonaise. "Taxichauffeurs zijn de dienstverleners van de nacht. Want dat ben je en je dient dan ook een ieder te respecteren. Ik heb geen boodschap aan cultuur, geloof, opvoeding of wat voor excuus dan ook in de taxi branche. Dan moet je gewoon niet in de dienstverlenende sector gaan," aldus Manuputty.
Maar het probleem is groter, zo onthult hij vandaag voor de camera op DDS. Nadat hij zich kwaadgemaakt heeft over de homofobe taxichauffeurs, meldden zich bij hem ook nog andere mensen die last hebben van de taxitirannie: vrouwen. Oudere vrouwen krijgen te horen dat ze kleine ritjes niet mogen maken, dus maar een eind moeten lopen. Ook al zijn ze slecht ter been. Jonge vrouwen moeten in een taxi vrezen om seksueel misbruikt te worden.
Manuputty verklaart tegenover onze Kenneth Steffers:

"Primair is het met de meeste mensen, zeker met ouderen: "we doen geen korte ritten". Dan moet je je voorstellen: dan praat ik over vrouwen van 60 die mij berichtjes sturen van "dan moest ik maar gaan lopen."

En dames die zich lastiggevallen en geïntimideerd voelen in een taxi. Het is een schande dat je een taxi neemt, en dat je je als 18-jarige zo benauwd voelt dat er elk moment wat kan gaan gebeuren in die taxi. Ook met kleine aanrakingen. Weet je wel, even een hand op de knie en dat soort toenaderingen door de taxichauffeur. Daarbij nog met allerlei op- en aanmerkingen."

Ben Manuputty besluit: "Ik denk dat we een heel groot probleem hebben betreffende de taxiwereld, en dat dat aangepakt moet worden." Ja, dat lijkt mij inderdaad ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten