Ontketende Donald Trump: 'Ik voer een oorlog tegen de media, het zijn de meest oneerlijke mensen op aarde'

Geen categoriejan 22 2017, 8:00
Je kunt zeggen wat je wil over Donald Trump, maar de man heeft meer moed dan alle Republikeinen bij elkaar. Er is werkelijk niemand anders die bereid is om de media zo publiekelijk, zo duidelijk, en zo agressief aan te pakken.
Al decennialang gedragen de media -- zowel in Amerika als in Nederland -- zich als een stel linkse propagandisten die het als hun eerste en voornaamste taak zien om alles en iedereen dat enigszins rechts aandoet te vernietigen. Verzet je tegen het juk van de politieke correctheid, bekritiseer het multiculturalisme, en voor je het weet zetten de media je weg als een racistische neo-nazi die vrouwen en homo's haat. Zie bijvoorbeeld hoe De Telegraaf Wilders gisteren belasterde.
Er zijn niet veel rechtse politici die zich daar effectief tegen kunnen of durven verzetten. Helaas voor de media is Donald Trump niet zo'n soort politicus, wat ongetwijfeld komt doordat de man eigenlijk gewoon een in de politiek verdwaalde zakenman is. En, tja, zakenmannen, zeker van de orde van grootheid van Trump zijn nou eenmaal wat directer dan de gemiddelde politicus.
Case in point: Trump ging gisteren helemaal los op de mainstream media (of, zoals ik ze ook wel noem: het mediakartel) tijdens zijn speech bij het hoofdkantoor van de CIA. Zo vertelde hij ze dat hij de inlichtingendienst als eerste bezocht omdat hij duidelijk wilde maken dat hij de CIA wel degelijk steunt. De media doen net alsof dat niet zo is, aldus Trump, maar dat komt doordat hij "verwikkeld is in een oorlog met de media. Ze zijn de meest oneerlijke mensen op aarde."
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/822905339016318979_ueFS9FhmIbmZSXHh.mp4"][/video]
Het maakt me niet uit wat je van Trump vindt: het is hoe dan ook heerlijk om te zien dat iemand die niet politiekcorrect is keihard terugvecht tegen de propagandisten van de traditionele media. Daar kunnen andere rechtse politici het één en ander van leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten