Telegraaf opent de aanval op Geert Wilders: ‘Hij radicaliseert’ en heult met nazi’s!

Met minder dan twee maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen zet de redactie van De Telegraaf vol de aanval in op PVV-leider Geert Wilders.

Buiten campagnetijd wordt De Telegraaf door veel mensen gezien als een redelijk rechtse krant die zelfs relatief vriendelijk is ten opzichte van de PVV. Tijdens campagnetijd verandert dat iedere keer weer. Opeens gaat de krant ‘voor wakker Nederland’ dan vol op het orgel en verklaart het Wilders de oorlog. Ook nu weer.

In een redactioneel commentaar schrijft de redactie vandaag namelijk het volgende:

In Duitsland is deze week grote commotie ontstaan nadat AfD-politicus Höcke zei dat hij af wil van de Holocaust-herdenking. In Duitse media wordt vol afschuw gesproken van een ’nazi-rede’. Sommige kranten trekken zelfs een vergelijking met Hitler: ’Er ist wieder da!’

Ook andere delen van Höckes toespraak in een bierhal zouden nazistische terminologie bevatten.

Wilders heeft geen afstand genomen van Höcke en de AfD.

Met andere woorden, de AfD is een nazistische partij en Wilders neemt daar geen afstand van. Vervolgens noemt De Telegraaf de Lega Nord ook nog even, de Italiaanse populistische partij. Ook die club wordt weggezet als een stel racisten pur sang. Datzelfde geldt vervolgens voor de Oostenrijkse FPÖ. De Telegraaf vermeldt wat die laatste betreft snel even dat de FPÖ ooit opgezet is “door neo-nazi’s” en voegt daar aan toe dat de huidige leider van die partij jaren geleden een antisemitische afbeelding op zijn website zette.

Vervolgens legt de redactie de link weer met Wilders:

Door zijn komst naar Koblenz geeft Wilders aan verder te radicaliseren. Zoals eerder bleek uit zijn minder Marokkanen-uitspraak en zijn voorstel om alle moskeeën te sluiten. De PVV-leider vindt kennelijk dat hij thuishoort bij deze extremisten. Anders zou hij niet gaan.

Het aparte hieraan is dat er andere partijen zijn die Israël kapot willen maken, wat natuurlijk antisemitisme pur sang is:

Screen Shot 2017-01-21 at 14.41.16

Gek genoeg lijkt De Telegraaf daar geen enkel probleem mee te hebben.

Daar komt bij Geert Wilders bij uitstek bekendstaat als een Nederlandse politicus die vol achter Israël staat. Je moet wel heel creatief omgaan met de feiten om hem ervan te beschuldigen met antisemieten te sympathiseren. Toch is dat precies wat De Telegraaf hier doet.

De reden is natuurlijk duidelijk: de verkiezingen komen eraan en De Telegraaf hoopt als vanouds dat het CDA en de VVD die verkiezingen gaan winnen. Het is die krant duidelijk dat de groei van de PVV vooral afkomstig is van die twee partijen, en dus wordt de aanval nu vol ingezet op Wilders. Als dat betekent dat ze hem weg moeten zetten als een halve nazi, het zij zo. Dat de redactie daarbij de talking points van de Israel-haters van DENK overneemt is ze blijkbaar om het even.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Ni28

  De Telegraaf is bijna overgenomen door de Belgen en gaat de NRC achterna. Nederland heeft geen rechtse krant meer.

 2. Wim

  De geschiedenis geeft aan dat deze krant altijd zijn eigen landgenoten verraad.

  1. jennifer

   Helemaal waar wat je zegt.

 3. Wim

  Zielig zijn ook de reacties op Trump in die krant, wat een nep niveau.

 4. HaZ

  Klopt helemaal wat je schrijft Michael. Tegen verkiezingstijd draait men om als een blad aan de boom. Tot voor kort kon je nog reageren op (weliswaar door de redactie geselecteerde) berichten, doch per 1 januari is dat zonder opgave van redenen aan de lezers maar afgeschaft. Want stel je voor dat de rechtse lezers eens teveel rechtse commentaren zouden neerplanten.

  1. Wim

   Dat is al bij meer linkse kranten.

 5. Ni28

  Partijen die geen gehoor vinden gaan op den duur radicaliseren volgens de principe van iemand negeren. Eerst ga je gewoon praten, hard praten, schreeuwen en als laatste op de vuist. Het is dan ook jammer dat deze partijen koren op de molen gaan leveren aan hun tegenstanders. Dan gaat iedereen wel twijfelen maar de echte waarheid is zoek. Eigen mening vormen is dan ook onmogelijk.

 6. ml2mst

  Het verhaal van Höcke is volledig – volgens goed linkse traditie – verdraaid, hier is een verklaring van Björn Höcke zelf: https://www.facebook.com/Bjoern.Hoecke.AfD/posts/1823115994596345:0

  1. Ni28

   Aan deze verklaring is toch niets fout?

  2. jennifer

   Dat klopt de linkse media in Duitsland hebben het verhaal ook verdraaid, maar dat doet de Nederlandse linkse media ook. Wat schande is dat men deze partijen als nazie partijen neerzet. Het tegenovergestelde is juist het geval. Deze partijen waarschuwen de bevolking juist, voor dat waar de linkse partijen in heel Europa mee bezig zijn. En dat is het zelfde als wat Hitler en de fascisten deden in de tweede wereld oorlog. Door de EU wat al een dictatuur is en het meewerken van alle linkse partijen in de EU landen hieraan worden de mensen nu al geknecht. Men beliegt en bedriegt de bevolking aan de lopende band, de plannen van de EU en Merkel om Europa te islamitieseren verbloemen ze door te zeggen dat het vluchtelingen zijn, en zonder weerstand opgenomen dienen te worden. Dit is al een vorm zoals Hitler het deed in de tweede wereld oorlog. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en worden de Europese burgers naar de islam slachtbanken gebracht. De waarschuwing van deze partijen die het durven te benoemen kan men dan zeker niet als Nazie partijen zien. Een gewaarschuwd mens telt voor twee toch.

   1. toetssteen

    @Jennifer
    Klopt. Nadat ik het knipwerk op de Joop las ben ik gaan snuffelen wat Höcke echt had gezegd. Waar ML2MST naar verwijst, daar stuitte ik ook op.

    Volgende staaltje nepnieuws dus. Altijd goed onderzoeken geachte lezers, want op dit moment is dit van groot belang. De media zijn verre van betrouwbaar, helaas.

   2. Cultuur_Pessimix

    +Ni28 +Jennifer Veel Duitse media is gevallen om Höcke’s Rede. Hoewel een aantal van zijn uitspraken voor meerdere interpretaties vatbaar is maakt hij m.i. een heel duidelijk punt met de volgende uitspraak:

    „Diese dämliche Bewältigungspolitik“, so sagte Höcke, „die lähmt uns heute noch. Wir brauchen nichts anderes als eine erinnerungspolitische Wende um 180 Grad. Wir brauchen keine toten Riten mehr.“

    ‘Bewältigung’ betekent zoveel als het omgaan met in de betekenis van verwerking. Hij spreekt zich tegen uit tegen de politiek die deze Bewältigung (van het nazi-verleden) nog steeds hanteert t.a.v. situaties uit het hier en nu. Deze aanpak verlamt (lähmt) ons en leidt er volgens hem toe dat Duitsland maar blijft vergoeielijken, maar blijft buigen voor islam-terreur, direct of indirect.
    Daarin geef ik Höcke grif gelijk. Daarnaast, Duitsland is inderdaad een van de weinige landen die zoveel heeft gedaan om (terecht) boete te doen voor de moord op joden. Het probleem is dat ze daar zover in door te gaan dat ze iedere generatie hebben volgepompt met een schuldcomplex dat leidde tot een soort zelfkastijding die ingeeft dat ingeeft zichzelf altijd weg te cijferen, want Duits, want nazis, want slecht. Lees: onze voorouders waren slecht dus wij zijn het generaties later nog steeds. (dit is bijvoorbeeld wat Simons in Nederland wil: sommige Nederlanders waren slavendrijvers in het verleden. Hier moeten nu alle blanke mannen van nu voor boeten…) Hierdoor kunnen hele generaties niet meer objectief naar de werkelijkheid kijken. Een werkelijkheid die de dreiging van islam bevat. Dit gebrek aan objectiviteit bepaalt de media in Duitsland. Ik heb een aantal artikelen op een aantal sites bekeken en ieder artikel doet heel erg zijn best te benadrukken hoe ambigue – en dus verdacht – Höckes uitspraken zijn. Tegelijkertijd las ik ook het stuk dat Höcke zelf zou hebben geschreven op Facial Boek nota bene. facial boek staat stijf van het nepnieuws en zou ik niet vertrouwen op objectiviteit. Hoedanook, trek je eigen conclusies en lees vooral verder dan de telegraaf of facial boek… Het citaat bovenin komt van de volgende Duitse nieuwssite: https://www.welt.de/politik/deutschland/article161286915/Was-Hoecke-mit-der-Denkmal-der-Schande-Rede-bezweckt.html

 7. Seneca

  Ik begrijp de Telegraaf niet of eigenlijk moet ik zeggen: ik begrijp de (hoofd) redactie niet. Tenzij de Telegraaf, vanuit een geheim potje in den Haag of Brussel, betaald wordt om deze tendens in haar berichtgeving in te voegen. Hoe het ook zij, ook de Telegraaf heeft zichzelf een brevet van onvermogen gegeven en zal deze ‘koerswijziging’ van harte berouwen. Als binnen afzienbare tijd, het tuig dat nu de regeringsburelen in de Europese hoofdsteden bevolkt, door de veranderde houding van het volk (ook populisme genoemd) weggevaagd wordt, ook dan zullen al die voddige blaadjes zoals nrc, vk, rd, parool, trouw etc. weggevaagd worden. Dit is te vermijden als er een redactie bij deze rioolbladen aantreedt, die de tekenen der tijd zien en begrijpen. Het eerste teken was: de stijging (weliswaar virtueel) van de pvv, het tweede teken: brexit en het derde teken: de verkiezing van Trump. De tijd zal het – hen – leren.

 8. Wim

  Ik zie op de foto een dikke linkse zakken vuller.

  Het is en draaikrant zoals de vogels fluiten ,fluiten ze mee.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog had De Telegraaf een dubieuze rol. De eerste hoofdredacteur tijdens deze oorlog, J. M. Goedemans, werd in 1942 op last van de Duitsers ontslagen omdat hij een parallel had getrokken tussen verzet tegen de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog en verzet tegen de Duitse bezetters. De Telegraaf liet zich in de beginjaren van de oorlog wel vaker kritisch uit over de Duitsers. Maar in de loop van de oorlog was dit niet meer mogelijk. Op last van de Duitsers werden er anti-joodse artikelen en andere pro-Duitse teksten geplaatst. De meeste andere kranten in Nederland hebben dit in de oorlog geweigerd.

 9. Gustaafff

  De Telegraaf heeft gelijk. FPO is ópgericht door Nazi’s en AfD is nog in het nieuws gekomen door een controversiële uitspraak van AfD-jugend baas Hocke. Als Nederlands politicus moet je ver wegblijven van die clubs. Er zijn namelijk nog veel mensen die zich herinneren hoe de Duitsers hier ons land kwamen kapotmaken.

  1. denktenk

   @ Gustaafff

   Ja, en er gaan ook hééél vééél mensen op vakantie in Duisland.

   Ja,ja, Dikke lul, Drie bier.

   1. Gustaafff

    Het Duitsland van nu wordt geregeerd door de capabele christendemocrate Angela Merker, die duidelijk heeft erkend dat Duitsland in de jaren ’40 de halve wereld heeft kapotgemaakt. De competente bestuurster van de CDU heeft in dat licht ook haar grenzen geopend voor vluchtelingen. Ik vertrouw die AfD voor geen meter, net als al die andere duitse populisten.

    1. denktenk

     @ Gustaafff

     ” Angela Merkel, die duidelijk heeft erkend dat Duitsland in de jaren ’40 de halve wereld heeft kapotgemaakt.”, is een waarheid als een koe.

     Maar dat Angela Merkel een capabele christendemocrate is, is een grove leugen. We zullen het met de Duitse verkiezingen wel zien, als het Duitse volk komt met de ” Entlösung”.

     1. Noodluik

      Het is Endlösung, sukkel. Met een d.

    2. cmsuijkerbuijk

     Zolang jij de AfD en andere “populisten” niet vertrouwt, weten we dat we op de juiste weg zitten!

     1. Gustaafff

      Ik heb de weg van Hocke en de oprichters van de FPO vernomen.

      Weg met die clubs. Vandaag nog.

    3. jennifer

     Hoe kom jij erbij dat Merkel een capabele leider is, ze is een communistische dominees dochter, die nooit anders gekend heeft. Ze weet niet eens wat het woord Democratie betekent. Ze heeft met haar wir schaffen das heel Europa in de ellende gestort met haar islamitische massale import. De Duitsers dachten ook dat ze een goede kansler aan haar hadden, maar denken er nu wel anders over nu hun de ogen zijn open gegaan, dat ze in de smerige plannen van Merkel getrapt zijn.

     1. Gustaafff

      Angela Merkel is meer dan twee keer democratisch verkozen tot bondskanselier van de Duitse staat. Haar ruimhartige vluchtelingenopvang tonen de diepste aard van de ideologie die ze nastreeft: christendemocratie. Het zou dwaas zijn om de ervaren leidster van een natie – die ons eerder nog heeft kapotgemaakt – te vervangen door een onervaren populistische haatzaaister.

     2. Noodluik

      Guus Lullebul: Pegida en de AfD zijn opgekomen door en tijdens het bewind van de geestesgestoorde Angela Merkel, de vrouw die volgens gerenommeerde psycho-analisten niet alleen autistisch is, maar ook een narcist en bovendien megalomane trekken heeft. Ik wil daar aan toevoegen dat ze een Moeder Theresa/Jezus-complex heeft en in haar verwarde hoofd denkt de hele wereld te kunnen redden. Ze is een demagogische autocraat en dictator die maling heeft aan haar volk en doet wat ze wil. Daar kan Putin nog een puntje aan zuigen.

      Maar daar wil jij natuurlijk niet van weten, betaalde Trollekop.

     3. Gustaafff

      Deheer Noodluik scheldt Angela Merkel weer eens helemaal kapot. Mutti Merkel is een heldin. Europa door de crisis lijden, vluchtelingen herbergen. Deze ervaren bestuurster verdient een medaille. Pegida – waarvan de chef eens met een hitlersnor op de foto ging – is nog erger dan AfD. En alsjeblieft, Noodluik – was je overigens niet weg? – probeer nou een keer, voor een keer in je leven maar, een opponent niet volledig kapot te schelden of in diskrediet te brengen. Kijk, zo moeilijk is het niet. Ik kan het ook.

    4. Legija

     Links…liegt nog als ze fluiten!

    5. J.C.

     @Gustaafff

     “Haar (Merkel) ruimhartige vluchtelingenopvang tonen de diepste aard van de ideologie die ze nastreeft: christendemocratie”.

     Vluchtelingenopvang? Kennen wij het percentage echte vluchtelingen in de massale instroom? Wat zeker is dat het gebruik van het woord vluchteling niet in verhouding is met de werkelijkheid.

     Christendemocratie? Het woord christendemocratie is alleen al na 2005 (referendum Grondwet EU), en het Oekraïne referendum, waarbij het CDA beide keren lak had aan de wil van het Nederlandse volk: een contradictio in terminis.

     1. J.C.

      @Gustaafff

      Ja, ik realiseer mij dat het CDU/Merkel bij Duitsland wordt gerekend en het CDA bij Nederland, maar beiden zijn overtuigd onderdeel van de linksliberale EU eenheidsworst.

      Overigens vind ik de christelijke naastenliefde iets heel anders (meer oprecht) dan de linksliberale humaniteit, waarop de zogenaamde “vluchtelingen”hulp op gebaseerd zou zijn.

  2. Kodi

   Duitsers die ons land kapot maken? Bedoel je Merkel met haar Wilkommenskultur voor Rapefugees. Wir schaffen das.

   1. Gustaafff

    Nee, toen Hitler c.s. met zijn tanks binnen kwam rollen.

    1. jennifer

     Wat een onzin zeg, ga je dit nou als excuus gebruiken voor al die jaren het falen liegen en bedriegen wat de linkse de burgers aangedaan hebben. Er zijn niet veel mensen meer over die dit 76 jaar terug meegemaakt hebben. Je lijkt simons wel die komt ook met iets wat ze zelf niet eens heeft meegemaakt maar wel denkt anno 2017 nog mensen voor ter verantwoording te kunnen roepen. Allemaal dom gezwets van jou hier, en een schande van de linkse politiek om de tweede wereld oorlog met Hitler te gaan vergelijken en als excuus te gaan gebruiken door de ravage en ellende waardoor er wel weer eens oorlog kan komen die hun zelf aangericht hebben, op partijen te gooien die dit aan de burgers juist duidelijk willen maken.

    2. Legija

     Ga er vast aan wennen,want de linkse dictatuur, met z’n dubieuze Frankfurter Schule, is passé!

    3. Legija

     De 5e Colonne van de Islam, is reeds lang in ons Avondland aanwezig, en de Wijzen uit de sprookjes, uit 1001-nachten, sorry, die zijn inmiddels veranderd in geschifte, haat predikende Imams, en getikte Moellahs. Vroeger, in tijden van het Ottomaanse Rijk, kwamen deze Muzelmannen, duidelijk herkenbaar te paard, zwaaiend met het kromzwaard, onder het wapperend groene banier van de Profeet Mahound…en nu, nu komen zij vermomd in allerlei gedaantes, vluchteling, asielzoeker, migrant…en bedenk er zo nog maar een paar! De kans is groot aanwezig, dat het zomaar Uw vriendelijke buurman, die aardige gastarbeider is….toch?

  3. jennifer

   Ja guustaaf en dat het verhaal wat de kranten brachten over Hocke verdraaid en gelogen is, is inmiddels ook al bewezen. AFD is zeker geen Nazie partij. Ze waarschuwen de Duitse bevolking ook voor de smerige politieke ellende wat Merkel de burgers in Duitsland gebracht heeft.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, volgens het Duitsland-instituut (https://duitslandinstituut.nl/artikel/19785/afd-verdeeld-over-omgang-met-partijlid-hocke) pleitte Hocke voor afschaffing van de herinneringspolitiek. Hocke moet goed begrijpen dat nog heel veel mensen de wandaden van Nazi-Duitsland herinneren; vooral de Joden. In Duitsland leeft het oorlogsverleden ook nog heel erg – en eigenlijk hebben ze die herinneringspolitiek wel verdiend. AfD moet die man haar partij uittrappen. Ogenblikkelijk.

    1. Noodluik

     Na 72 jaar is het wel genoeg geweest, Guus Schlemiel. Nog langer schuld betuigen komt neer op masochisme. Maar daar ben jij gek op, dat weten we.

     1. Gustaafff

      Nee, daarvoor staan er teveel kruizen op de Grebbeberg, @Noodluik.

     2. jennifer

      Guus is inmiddels meer als pervers hier met zijn domme uitlatingen.

    2. jennifer

     Guustaaf lees eens wat meer als jou linkse zwetskranten en instituten, die zijn allemaal vanuit de staat geregeld en zullen nooit geen objectief beeld geen wat waarheid is en niet. Dus stop met dom te lullen hier weer.

     1. Gustaafff

      @jennifer, ik lees me altijd goed in; gevestigde media, alternatieve media, officiële berichten, twittermeldingen, verkiezingsprogramma’s, boeken en artikelen van deskundigen – en wat dies meer zij. Het instituut lijkt me een redelijk betrouwbare bron, althans in deze.

    3. Legija

     Gustaafff…..maak je niet druk, dit is allemaal electoraal gezwam, het wordt nog veel beter hoor, Wilders maakt de weg vrij, net als Ernst Röhm, dus nog even geduld…geen haast!

 10. ko vadis

  De Telegraaf altijd al met een korrel zout gelezen, en sinds het vertrek van Jules Paradijs,
  lijkt het helemaal weer de foute kant op te gaan!

 11. Top

  Gisteren ons abonnement opgezegd. Reden? Steeds meer Privé-nieuws en andere flauwekul. Of zou ik, onbewust, een openbaring gehad hebben, wat die Nieuwe redactie van plan was.

 12. maarjuna

  Verder radicaliseren in de richting van de AfD is voor Wilders een nauwelijks begaanbare weg. Tot nu toe heeft hij bij zijn Islam kritiek steeds vol op het anti-antisemitisme orgel gespeeld. Daar van afwijken gaat in ieder geval binnen Nederland zijn geloofwaardigheid verder aantasten.

 13. Jan B

  De Televaag is net als de rest van onze media een spreekbuis van de gevestigde orde. Wat het beste werkt is om het abonnement op te zeggen. Het bespaart geld en ergernis. Op internet kun je onafhankelijk en meer recent nieuws lezen , wat meestal ook nog gratis is. Stop met die kranten, laten we ze kapot maken door abonnementen op te zeggen!

 14. Ritter

  De Telegraaf is een VVD krant dus zullen ze Geert Wilders aanvallen en demoniseren in de hoop dat veel kiezers naar de VVD gaan.

 15. Analist

  Het establishment creëert haar eigen Hitler-monster. Ik begin steeds beter te snappen hoe Hitler heeft kunnen ontstaan: Door het volk te negeren en te vernederen, keer op keer.

  1. jennifer

   Zo gaat het ook in Duitsland de burgers gaven massaal aan dat het genoeg is geweest met die import, maar Merkel had geen boodschap aan de smeekbede van het volk, en ging gewoon haar gang door nog meer naar binnen te halen. In Nederland en andere landen het zelfde liedje. De linkse regeringen hebben geen boodschap aan dat wat de eigen burgers willen.

 16. rujoleki

  Wacht maar tot na 15 maart als de PVV aan de macht komt.

  1. Legija

   Helaas zal het (s)linkse gespuis, grijpen naar een cordon sanitair, weer een bewijs van deze schijndemocratie!

  2. Seneca

   @rujoleki
   Helaas, PVV komt na 15-3 niet aan de macht! Daar zorgen de ‘democratische’ partijen wel voor. En natuurlijk de msm met de Telegraaf voorop. Merkel is echt een domme doos en als er figuren zijn die haar een kundig christen democrate noemen, dan ga ik even een teiltje halen. Dit droevig figuur haalt gelijk de Joden weer van stal maar erkennen dat het anti judaisme sinds 1945 niet zo ernstig is en wij weten allemaal dat dit door de islam komt, neen dat durft hij niet te erkennen. Het lijkt Buma wel met zijn gezeik!

   1. Gustaafff

    De christenen hebben de joden het meeste onderdrukt, @seneca. Daar is de islam niets bij. Het antisemitisme begon al toen Duitsland Hitler op de troon zette. Pas geleden werd weer bekend hoe de deportatie van Joden ook bij een bepaald aantal Nederlanders op goedkeuring kon rekenen.

    Antisemitisme is er altijd al geweest, is er nu en zal er altijd blijven. Of het nu uit de atheïstische, christelijke of islamitische hoek komt.

    1. Noodluik

     En alles maar weer goed lullen. “Wij zijn net zo erg als hullie, wij hebben het ook gedaan, niets menselijks is ons allemaaaaaal vreemd. Jodenhaat zit in ons allemaal.”

     Nee oligrofeen, op dit moment in dit tijdsgewricht in deze wereld is het vooral de islam die Jodenhaat uitdraagt en praktiseert. ZEG DAT DAN OOK!!

   2. Syntha

    Ach, mevrouw Merkel roept haar Duitse kindertjes liefdevol op om naar de kerk te gaan en een mooi schilderijtje te bekijken. Is dat Christelijk of niet……

 17. Anna

  Alle kranten accepteren geen reacties meer. Dat zegt meer dan genoeg over de kranten die allemaal W/PVV demoniseren. Krijgen daarop veel kritiek en sluiten de reacties.

  Als het waar is dat de dagbladen zoals Vrij Nederland en Telegraaf de uitspraak van AFD Björn Höcke hebben verdraaid zou dat een smerige, valse weergave van de feiten zijn.
  Telegraaf is het kennelijk eens met Mark Rutte die zijn kans schoon ziet om zijn eerder geschreeuw tegen Wilders in het Catshuis ” ik ben nu heel erg gemotiveerd om dat partijtje van jou tot de laatste zetel af te breken”.
  Wilders was erg bezorgd over de koopkracht en de zorg.
  Als laatste redmiddel sluit VVD de PVV nu volledig uit. VVD zit als een kat in het nauw en denken dat PVV kiezers zullen overstappen naar hun VVD. Nooit van zijn leven naar een dictatoriale,ondemocratische VVD. Laat Rutte van het politieke toneel verdwijnen als PVV de grootste zou worden.

 18. Cultuur_Pessimix

  De nieuwsverslaggeving van de Telegraaf ervaar ik als oppervlakkig en plakt, zoals dit artikel aantoont, maar wat gebeurtenissen aan elkaar om causaliteit aan te tonen. Wil je een objectief verhaal, dan moet je vooral niet de Telegraaf lezen. Zoals Obama al terecht commenteerde, democratie is een rommelig proces. Ik voeg daar aan toe, het is het minst slechte systeem dat we hebben. Er is tot op heden geen alternatief dat eerlijker is. Het biedt ons allemaal heel veel vrijheden. Politieke correctheid, zelfopgelegde schuldenlast (iedere blanke die nu leeft is schuldig aan slavernij & holocaust) en islamisme tasten die vrijheden aan. Dat Wilders samengaat met AfD en LePen is strategisch een goede zet en laat nu ook eens op Europees niveau een tegengeluid horen. Dat er in de geschiedenis e.e.a. aan te merken valt op het Front National of Lega Nord is zonder twijfel waar. Terug naar de uitspraak ‘democratie is een rommelig proces’. Het systeem betekent namelijk ook dat er verbonden worden gesloten, ook dat genomen wordt en gegeven. Dat is de trade-off. Het is niet een 1 op 1 puur proces. Het is pragmatisme in tijden van onrust! Het is democratie, en democratie is niet perfect maar wel het beste alternatief dat we in Europa hebben. Om dan te gaan janken over verleden issues waar je het niet mee eens ben / was, getuigt van weinig realiteitszin. Het getuigt wel van (links-) conservatisme, politieke correctheid, zelfgenoegzaamheid en zelfhaat. Wilders is een realist en daarbij een slimme politicus die inziet dat verbonden sluiten met genoemde partijen zijn politieke missie steunt. Daarvan laat hij zich niet afleiden door gejammer van wat de Duitsers ‘Gestrigen’ noemen wat zoveel betekent als: mensen die in het verleden blijven hangen. Mensen die een idealistisch conservatief links zelfgenoegzaam gedachtengoed aanhangen en helemaal niet meer in staat zijn om ook eens naar een andere gedachtengang te luisteren zonder zelfgenoegzaam: “nazi, nazi” te gaan schreeuwen.

 19. Anna

  Telegraaf over naar de Belgen? Dan komen de Verhofstadttjes.

 20. nienke

  Hoe halen ze het in hun botte koppen om Wilders steeds met nazi.te vergelijken.
  Wie kun je met de nazie vergelijken? het linkse tuig dat alle moeite doet z’n Nederlandse burgers te verraden, z’n burgers over te leveren aan de islam een ideologie
  die alleen maar bezig is Europa in haar klauwen te krijgen.
  Die alleen maar haat, intolerant, en voor mijn part geesten ziek is, dat zijn NAZIE’S.
  Dat het linkse tuig het verdomd in te zien is zeer spijtig maar als een politicus en een paar miljoen Nederlanders het wel willen inzien begrijp ik niet waarom die partij en z’n volgelingen voor Nazi uitgemaakt moeten worden.
  En de islam is nog 10 keer erger dan de Nazie’s waren, U kunt het elke dag in de kranten en op TV. horen hoeveel onschuldige burgers er worden vermoord, koppen worden afgehakt, vrouwen worden dood gestenigd enz enz.
  Als we het zover willen laten komen in ons land stem dan op de linkse lafbekken en willen we ons land en onze veiligheid weer terug is Geert de enige politicus die het echt meent met de Nederlandse burgers.

  1. Gustaafff

   @nienke, niemand vergelijkt Wilders met een nazi.

   1. umhnz

    PVVers maken graag uit wat hun opponenten denken om vervolgens de door henzelf bedachte eigenschap of uitspraak te bestrijden.

    1. denktenk

     @ umhnz
     Noem eens een handjevol voorbeelden.

   2. Noodluik

    Zowel Guus Beukman als Simon Umhnz weten donders goed dat Wilders aan de lopende band weggezet wordt als een nazi en dat dit in nog veel meer gevallen gesuggereerd wordt. Maar liegen, bedriegen, draaien, konkelen en wegkijken is dan ook hun tweede natuur. Alle kenmerken van niets ontziend, vies links tuig, kortom.

    1. Gustaafff

     Ja, en wie wordt er voortdurend “Hitlery” genoemd? Juist.

     1. Noodluik

      Ach, Guusje ontkent niet wat ik beweer. Maar komt met een totaal niet ter zake doende ‘tegenaanval’: “wat je zegt ben je zelluf, met je kop onder lijn elluf’.

      We mogen dus concluderen en constateren dat Guus toegeeft (in tegenstelling tot wat hij eerder beweerde) dat Wilders wel degelijk en constant wordt weggezet als nazi. Waarvan akte.

     2. Gustaafff

      Niemand zet Wilders weg als een nazi. Wilders heult met een partij die opgericht is door Nazi’s. Het is kenmerkend voor deze “strijd” hoe er met Hitler-vergelijkingen wordt gesmeten. Links, rechts, een fatsoenlijk debat is niet meer mogelijk.

     3. cmsuijkerbuijk

      Je schrijft het verkeerd: Het is HitlAry! En bovendien is deze benaming volkomen terecht, want deze feeks is zo oorlogszuchtig als haar illustere bijna naamgenoot. Bovendien nét zo doortrapt, corrupt en Jodenhaatster als haar grote voorbeeld! Deze voorbeeldfiguur knuffelde ook graag de moslims, tot groot genoegen van zijn fan, Hitlary! Hitlary: Een dóór en door slecht mens. De mensheid is ontsnapt aan een totale wereldramp, nu Hitlary, en hiervoor dank ik Onze Lieve Heer, gelukkig niet is verkozen tot president van de VS, maar in plaats van haar een man, die hoewel door velen verguisd (Maar dat werd Ronald Reagan ook: Dat was toch “maar” een acteur!), maar best wel eens uit zou kunnen groeien tot een der beste presidenten!

     4. Gustaafff

      suikerbuik noemt secretary Clinton Hitlary. Het duidt op een gebrekkige kennis van de wereldgeschiedenis. De hitler-vergelijkingen moeten maar eens afgelopen wezen. Niemand is te vergelijken met Adolf Hitler. Niemand is te vergelijken met Nazi’s. Kappen. Jullie allemaal. Links en rechts. Vandaag nog.

     5. Noodluik

      Wat zullen we nou meemaken? Gaat Guusepuus bepalen wat we hier wel en niet zeggen? Ga jij eens gauw in je hok jochie. Wat wij zeggen en hoe we het zeggen bepalen wij helemaal zelf. Daar hebben we een klein minder bedeeldje als jij niet voor nodig. Hup, vort naar je bedje toe. En met je handjes boven de dekens, want als je met je pi*meltje speelt krijg je ruggenmergkanker, dat weet je, dat heeft dominee zelf gezegd.

     6. cmsuijkerbuijk

      Mijn kennis van de wereldgeschiedenis is blijkbaar groter dan het jouwe, Guusje Flater! Ik heb overigens ook nooit beweerd, dat Hitlary gelijk is aan Adolf Hitler. Wel is het haar grote voorbeeld! Dat blijkt uit alles: Links; Oorlogszuchtig; Antisemiet; Corrupt; Doortrapt; Machtsbelust en veder dóór en dóór slecht!

 21. Branke

  Altijd weer die slechte verliezers van links.

 22. Wim

  Wat mij opvalt is de waardigheid hoe de PVV stemmers en de Trump gezinde deze ordinaire scheldpartijen verdragen wat een geweldig beschaafdheid. Wat een klasse en een verschil met dat gillende schellende en plunderende linkse gepeupel.

  1. Wim

   scheldende

 23. Gerard Boerma

  De fout dat Neonazisme per definitie antisemitisch is, is natuurlijk een gotspe, Neonazisme zet zich af tegen alles wat niet binnen het eigen straatje past, ergo als eng wordt ervaren. Israël mag vanuit die invalshoek dan ook veilig een Neonazistisch land worden genoemd. In casu zijn er veel overeenkomsten tussen Hitler en Wilders. Ontegenzeggelijk zijn er koffers vol shekels vanuit Israel onder de toonbank richting Geert Wilders gezonden in ruil voor informatie over, en invloed binnen de Nederlandse politiek. Men vergeet met de kennis van nu te graag dat ook Hitler in het zadel werd geholpen door Joodse zakenlui welke initieel dachten politieke invloed te kopen om zo goede zaken in de wapenindustrie te kunnen doen. Hoe tragisch dat dit scenario zich nu weer met Wilders ontrolt. Joodse extremisten zoals Avigdor Lieberman , Béh, béh Netanyahu of de Amerikaanse David Horowitz en Pamela Geller hebben in ruil voor invloed vermogens cash buiten de boeken naar Wilders overgemaakt en likken nu hun wonden terwijl Wilders daarentegen stukje voor stukje zijn eigen agenda aan het uitvouwen is.

 24. Bes Tolen

  Het is meer dan onfatsoenlijk, namelijk gemeen en vals spel. Wat dezer dagen duidelijk wordt, is dat enige miljoenen en dan waarschijnlijk in grote meerderheid vrouwen wel heel eenzijdig en onwaarachtig hun vrouwzijn of het vrouwzijn (door hun mannen, dat is die minderheid) beleven in de westerse wereld. Heel politiek links voortkomend uit een groot kwaad namelijk het marxisme communisme, waarvan ze blijkbaar niets begrijpen. Dat vrouwzijn dat dadelijk ook nog zich verbindt met zoveel ander links activisme, dat onwillig is het overleg aan te gaan, de nodige eerlijke kennis op te diepen, zich de moeite te getroosten de geschiedenis van de mensheid steeds beter te leren doorvorsen en de mensen te leren kennen in het besef dat bevordering van de redelijkheid een normale verplichting is, hoort te zijn vanuit jezelf en niet eens door anderen opgelegd.
  Het zal hen allemaal niet helpen want de werkelijke vijanden durven ze niet aan of ze kennen ze niet. Dat zal zoals ze bezig zijn niet lukken. Ook niet met de geboden en verboden, die ze willen. Ook niet met de positieve discriminatie. Er is heel iets anders nodig namelijk de werkelijke macht in het westen bloot te leggen en die te bestrijden. Dat lukt nog steeds niet. Mee omdat ze die macht in werkelijkheid steunen. Zo dom zijn ze. Onderzoek op eeuwenlang geïndoctrineerde leugens van die macht, accepteer die niet langer. Zo is in een groot land in de politiek de godsdienst uitgesloten. Dat land is India. In dat land overkomen vrouwen hele erge dingen. Van het soort dat ze in Amerika of Europa niet voor komen. Maar de politiek is in India wel helemaal tegen dat grote kwaad. Concreet. De politiek durft de godsdienst aan. Het stelt de godsdienst daar verantwoordelijk. Terecht. Of er verbetering in zit? Jawel, maar de politiek is er nog lang niet klaar mee. En hoe zit het in Amerika en Europa? Vijfhonderd jaar geleden had Luther dezelfde opvattingen als de politiek in India nu heeft. Het kwam er vijfhonderd jaar geleden niet van. En nu? Het dreigt eerder bergafwaarts te gaan. Bijvoorbeeld door vrouw Merkel en niet vrouw Petry of vrouw Le Pen. De verwarring in Amerika en Europa is heel groot. Bij gebrek aan eerlijkheid. Foute toleranties en foute intoleranties en dan ben je opgeteld heel fout bezig. Als je de grote zaken niet wil
  aanpakken en de kleine tot het grote kwaad verheft.

 25. Syntha

  Hm… gezien de standpunten en de voorkeuren van de welbekende man uit het verleden van 40-45, zal ik maar zeggen,kan men zich af gaan vragen met WIJD-OPEN oogjes, WAAR de radicalisatie zit….EN het hoe en waarom….

 26. middenmoter

  Goedemorgen allen. Ik ben net door de reacties van het redactioneel commentaar van de Telegraaf gelopen. Het valt me op dat er, nu dit stuk zoveel mensen hier, niet welgevallig is, aanleiding is om ook de Telegraaf weg te zetten in de hoek Volkskrant/NRC en nogzowat. De mening van de Telegraaf is weloverwogen beschreven en weergegeven, Höcke is met zijn opmerking een gevaarlijk man, ik meen begrepen te hebben dat jij nu als lastig door Petry is bestempeld.
  Beste mensen, dit tijdsgewricht doet denken aan de 20- en 30ihe haren van 100 jaar terug. Dat was nog van vóór de WOII, toen er ook door Amerika (Hoover) dezelfde soort maatregelen werden genomen door zoals Trump die nu neemt. Het resultaat was, niet verwonderlijk, rampzalig voor eenieder in de hele wereld. Prijzen rezen de pan uit, werkloosheidscijfers tot in de 30 a 40%. Geen sinecure mensen, die tijd willen we achter ons laten hoop ik? Die tijd vroeg ook om stoere mannen ans Poetin, Trump en nu weer een Duitse of Franse die het wel even zullen oplossen. Laten we ons goed realiseren dat het aan de macht krijgen van een verlosser, zoals Hitler destijds werd gezien, een heel volg ophitste tegen de Joden. Endlösung was het gevolg. Ik zag trouwens dat Endlösung hier ook gebruikt werd in een heel foute context. Ik hoop dat eenieder beseft wat dat betekende.
  Beste mensen, lees en vergaar het nieuws van beide zijden, vorm je mening op feiten en vorm geen feiten op je mening.
  Groet!

  1. Cultuur_Pessimix

   +middenmater “Beste mensen, lees en vergaar het nieuws van beide zijden, vorm je mening op feiten en vorm geen feiten op je mening.” Goede raad! Baseer je mening op feiten. Ik vul aan: soms is het begrijpelijk dat mensen maar wat gaan roepen. Zeker als ze worden bedreigd. Als je bedreigd wordt met de dood, je kinderen aangerand worden, je vrouw niet meer over straat durft, blijf dan nog maar eens genuanceerd!
   Het onder ogen zien dat dit ook gebeurt en dat in het heetst van de ‘strijd’ zaken worden gezegd die mensen niet echt menen is een logische reactie op terreur. In plaats van mensen die zo reaguren meteen te demoniseren als de grootste monsters die er zijn, kun je m.i. beter kijken naar waarom ze zover gaan in hun bewoordingen. Pas dan kunnen objectiviteit en realiteit hun werk doen.
   Daarnaast, ik vind dat de vergelijking van Europa in de 20-er en 30-er jaren mank gaat. Hoewel sommige ontwikkelingen inderdaad op elkaar lijken leven we in een andere tijd. De meeste mensen weten donders goed dat één politicus echt niet alles gaat oplossen. Niemand verwacht van een Wilders dat hij de grote verlosser is. Mensen verwachten wel dat hij en zijn partij eindelijk eens korte metten maakt met de politieke correctheid die alleen maar angst en verdeeldheid zaait en dat politiek Nederland de zaken eens nuchter gaat bekijken. Doe mensen niet te kort door ze weg te zetten als grijze massa die niet voor zich kunnen nadenken en heb wat meer vertrouwen in het gezonde verstand van mensen en accepteer dat er reëele dreigingen zijn, dreigingen waar mensen op reageren.
   Hoe langer die acceptatie uitblijft, hoe langer tegenreactie op de dreiging uitblijft, hoe hoger de dreiging, hoe meer mensen ongenuanceerd gaan reageren. Dus mensen blijf uiten wat je ervan vind, kies wie je wilt kiezen, en richt je inderdaad ook op de feiten.

 27. Cultuur_Pessimix

  De Nederlandse pers is hopeloos bevooroordeeld. De Telegraaf is al jaren een boulevardblad… wil je een objectief verhaal horen / lezen dan dien je je tegenwoordig tot verschillende media uit verschillende landen te wenden, in te schatten hoe objectief hun nieuwsbronnen zijn, om daarna vooral je eigen nuchtere verstand te laten werken. Wilders een ‘nazi’ noemen is een zwaktebod dat geen stand houdt bij nadere beschouwing.

 28. PimF.

  Onbegrijpelijk dat de linkse zelf benoemde gutmensch zoals Paul de leeuw zo voor immigratie pleiten, bij een eventuele toekomstige meerderheid van moslims zijn mensen zoals hij de eersten die tegen levensbedreigende conflicten aanlopen.
  Maar mensen van linkse signatuur zijn over het algemeen nogal tegenstrijdig in handelen en denken, bijvoorbeeld tegen asfalt, bebouwen van grond en andere milieu belastende ontwikkelingen, laten dat nu net de zaken zijn die het zwaar te verduren krijgen bij een ongebreidelde immigratiestroom, blijkbaar wordt logica geslachtofferd voor het financiële gewin,status en het drammerige ideaal wat links voorstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.