Ontslagen VU-bestuurder vertrok met premie

Geen categoriejun 17 2014, 12:00
Half miljoen euro
De in 2012 ontslagen bestuurder van het VU-Medisch Centrum, psychiater Wouter van Ewijk, is niet met lege handen vertrokken. RTL-Z meldt dat meneer maar liefst een half miljoen meekreeg bij zijn ontslag.
De affaire dateert al van een paar jaar geleden. Eerst raakte het academisch ziekenhuis in opspraak door televisieopnames op de spoedeisende hulp, daarna door langdurig geruzie tussen artsen, die zelfs het acht uur journaal haalden. De affaires leidden in augustus 2012 tot het ontslag van zowel bestuursvoorzitter Elmer Mulder als Van Ewijk, maar pas nu, na onderzoek van RTL-Z, werd duidelijk dat het vertrek een gouden randje had.
De getroffen regeling kon zolang buiten beeld blijven, doordat het ziekenhuis Van Ewijk nog acht maanden doorbetaalde in plaats van een afkoopsom mee te geven (die moeten namelijk wel apart gemeld worden in het jaarverslag, red.). Opmerkelijk is wel dat de afkoopsom van Van Ewijk door de VU wordt omschreven als ‘een vergoeding van te derven inkomsten over meerdere jaren.’ Dat is opmerkelijk, omdat Van Ewijk al na negen maanden na zijn ontslag weer een goedbetaalde baan kreeg en fors bijschnabbelt in het lezingencircuit, onder meer over 'reputatiemanagement'. Daar weet hij intussen natuurlijk alles van...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten