Onzinnig! VVD-Thierry vindt plaatselijke zuipfestijnen ook cultuur en wil er bakken subsidiegeld naartoe

Geen categorienov 16 2018, 14:00
De 'gezellige' VVD-Brabo Thierry Aartsen komt weer even appelleren aan de PVV-kiezerschare. Of althans, dat is het plan. Hij wil dat er minder geld gaat naar het Rijksmuseum en het Concertgebouworkest. En meer naar Leidens Ontzet en carnaval. Uh, Thierry, ik wil het geld gewoon graag terug in m'n portemonnee. Niet besteed aan andere volkstoelopen die die subsidie helemaal niet nodig hebben!
https://twitter.com/VVD/status/1063388900289376257
Ten tijde van het allang vertrokken Rutte I nestelde zich dankzij de PVV een nieuw credo in het hoofd van Nederlanders: cultuur is een linkse hobby. Musea, klassieke muziek, opera's: allemaal van die hobby's van de linkse elite, die belastinggeld van lageropgeleiden gebruikten om naar violen te luisteren of de pindakaasvloer van Wim T. Schippers te aanschouwen. De PVV had destijds ten dele een punt: nee, er moet niet zoveel belastinggeld naartoe. Maar nogmaals nee, deze hobby's zijn heus niet alleen voor de "linkse elite."
Acht jaar later komt de VVD die valse PVV-noot nog even dunnetjes overdoen. Klaas Dijkhoff heeft het PVV-corveestokje overgedaan aan zijn vriend, mede-Brabander en fractiegenoot Thierry Aartsen. U weet wel: de man die vond dat mensen die zelfmoord pleegden door voor de trein te springen "eens creatief" moesten gaan worden.
Thierry Aartsen vindt niet dat Nederland minder geld aan cultuur moet uitgeven, maar dat beter zou moeten verdelen. Bepaalde uitingen van "volkscultuur" verdienen meer subsidie, zo bepleitte hij vandaag in een amateuristisch gemonteerde video op het VVD-twitteraccount. Minder geld voor het concertgebouworkest, maar meer voor evenement zoals het Leidens Ontzet.
Dat vind ik grappig, want ik woon in Leiden. En moet iedere 3 oktober dus het Leidens Ontzet meemaken. Eén: er is geen behoefte aan subsidie vanuit het Rijk. Het evenement kan zichzelf prima staande houden zonder te graaien in de zakken van belastingbetalers. Twee: is dit nu echt "volkscultuur"? De hoofdmoot van Leidens Ontzet bestaat uit een rete-commerciële kermis die de hele binnenstad op stelten zet. Achtbaanritjes voor €5, broodjes shoarma voor net iets minder dan dat en overal danszalen, patatbakkers en horecazaken die hun prijzen speciaal voor dat evenement omhoog gooien. Is dit "volkscultuur"? Of is dit gewoon een commercieel zuipfestijn?
Hoe dan ook lijkt me deze Leidse happening niet bepaald de ideale ontvanger van belastinggeld. Pleit gewoon voor een belastingverlaging. Over het herverdelen van de staatsmiddelen horen we immers al genoeg linkse partijen, en dat leidt uiteindelijk altijd tot blauwe enveloppen die om steeds hogere bedragen vragen. Kortom: wees dus gewoon weer eens even de VVD van weleer. Is dat nu zoveel gevraagd?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten