Ook Andorra voor de belastingbijl

Geen categoriejun 02 2013, 19:00
Onder druk van Frankrijk
Onder druk van Frankrijk gaat nu ook het prinsdom Andorra belasting heffen op persoonlijk inkomen. Premier Antoni Marti heeft de Franse president François Hollande beloofd dat er voor 30 juni een wetsontwerp komt over de invoering van inkomstenbelasting, zo meldde de BBC vandaag.
Het zou een primeur zijn in het 735 jaar oude prinsdom dat er inkomstenbelasting geheven gaat wordenl. Immers, Andorra kent geen belasting op inkomens van personen of ondernemingen, maar de EU wil landen belasten en degenen die dat niet doen onder druk zetten om openheid te geven teneinde belastingontduiking en belastingontwijking in de EU te bestrijden. De EU heeft geld nodig, veel geld, en het geld is simpelweg op. Opgemaakt door overspending governments, niet in de laatste plaats Frankrijk zelf.
Om alles in de juiste banen te leiden gaan de ministers van Financiën van de EU nu daarover hun collega's uit Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino en Zwitserland aan de tand voelen.
Marti sprak eind afgelopen week met Hollande, die samen met de bisschop van het Spaanse Urgell staatshoofd is van het dwergstaatje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten