Ook bij Eerste Kamerfractie FVD wrevel: "Wij blijven bij Forum, maar steunen wel de lijn van Van Haga"

Ook bij Eerste Kamerfractie FVD wrevel: "Wij blijven bij Forum, maar steunen wel de lijn van Van Haga"

Paul Frentrop en Paul Hiddema, FVD-senatoren. Bron: TCE Media / Dagelijkse Standaard.

De kou rondom de 5 meiposter van Forum voor Democratie lijkt nog niet geheel uit de lucht, zelfs niet na het opstappen van Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders. In de Eerste Kamerfractie klinkt begrip voor de stap van Van Haga, wiens lijn "steun" krijgt van de drie FVD-senatoren Paul Frentrop, Theo Hiddema en Johan Dessing. Toch splitsen ze zich niet af.

Frentrop tegen de NOS: "Wij blijven bij Forum, maar steunen wel de lijn van Van Haga dat dit soort vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog niet kunnen. Wij zijn ook alledrie boven de 50. Dus het is een soort generatieconflict."

De woorden van de Eerste Kamerfractie vinden ook enige weerklank in de gedecimeerde FVD-Tweede Kamerfractie. Simone Kerseboom schrijft op sociale media: "Respect voor de reactie van de Eerste Kamerfractie," al voegt ze er wel aan toe dat ze het opstappen van het drietal 'des te lastiger te begrijpen' vindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties