Ook grapjes mogen niet meer van het mediakartel: onschuldige Twitteraar wordt genadeloos beschuldigd van 'nepnieuws'

Geen categoriejan 22 2018, 11:00
Het Algemeen Dagblad is helemaal de weg kwijt.
Het is hartstikke leuk en aardig dat het partijkartel én het mediakartel er alles aan doen om ons ervan te overtuigen dat onze vrijheden beperkt moeten worden om 'nepnieuws te bestrijden,' maar kunnen ze dat op een iets intelligentere wijze doen? Ik bedoel maar: als je dit soort artikelen publiceert ga je als kartelmedia zélf juist keihard af.

Het wereldberoemde filmpje van een man en een jonge vrouw die op een plein in Den Bosch meters worden meegesleurd door de wind, wordt op sociale media massaal verspreid als 'nepnieuws'. Door een bericht op Twitter zijn miljoenen mensen in de veronderstelling dat het filmpje zich in hartje Londen afspeelde...

Zijn bericht verspreidde zich als een olievlek over het sociale medium, waardoor nu al bijna vijf miljoen Twitteraars door hem verkeerd zijn geïnformeerd.

Oh nee! Wordt er zomaar nepnieuws verspreid over het weer? Dat is wel heel erg inderdaad. Nou, die vuile twitteraar maar snel even publiekelijk aanpakken. Wacht, ik zoek de tweet in kwestie even op zodat ik meneer de nepnieuws-verspreider aan de schandpaal kan nagelen!
https://twitter.com/LowkeyMo_/status/953996094748446725
Uh.
Tja.
Dus eigenlijk was de twitteraar in kwestie gewoon aan het dollen. Net zoals hij deed met deze tweet over Amir Khan en Anthony Joshua?
https://twitter.com/LowkeyMo_/status/893473963980017665
Het zal het AD ongetwijfeld verbazen, maar de jongen in de video is dus niet de bokser Amir Khan. En nee, dit was ook niet zijn échte reactie. Want zijn vrouw had helemaal geen affaire met die andere bokser, Anthony Joshua.
Wat het dan wel was, in beide gevallen? De Twitteraar gebruikte video's om een grap te maken én om een punt te maken. Een giraffe begrijpt dat nog, maar blijkbaar werken bij het AD alleen maar mensen met het IQ van een platgereden konijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten