Ook op het huwelijk van Meghan en Harry is identiteitspolitiek niet ver vandaan

Geen categoriemei 20 2018, 8:00
Waarom kunnen we niet gewoon een keer genieten van een bruiloft zonder al dat politieke gedoe? Het is nog geen eens een dag later of de NPO heeft al een artikel geconstrueerd over dat multiculturalisme een belangrijk onderdeel was van de bruiloft. Wat interesseert mij dat nou? Wat interesseert het iemand nu dat het publiek 'diverser' is en dat het nog nooit eerder zo vertoond is? Waarom moet elk mooi aspect nu kapotgemaakt worden door dit soort artikelen?

Een bruiloft die anders was dan anders: de koninklijke trouwerij van Meghan Markle en prins Harry past in veel opzichten niet in het traditionele Britse keurslijf. Vooral de moeite die erin is gestoken om een diverser beeld van Groot-Brittannië uit te stralen is opvallend.

"Er was altijd veel kritiek dat de multiculturele samenleving niet genoeg zichtbaar zou zijn op Buckingham Palace. Met Meghan komt daarin nu verandering", zegt NOS-correspondent Tim de Wit.

Zo was er bij de dienst nadrukkelijk een divers publiek aanwezig. De aanwezigheid van zwarte muzikanten wordt genoemd, het gospelkoor en vooral de bevlogen toespraak van de Afro-Amerikaanse bisschop Michael Curry.

Het is prima dat het publiek diverser is, het is prima dat er een koor aanwezig is waarvan er veel gekleurde mensen in staan, het is prima dat het allemaal wat 'diverser' is, maar maak er alstublieft geen groot ding van. Ik word het een beetje zat dat die obsessie met 'diversiteit' overal gezocht moet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten