Ook premier Rutte neemt Stef Blok in bescherming: 'hij kan na excuses prima doorfunctioneren'

Ook premier Rutte neemt Stef Blok in bescherming: 'hij kan na excuses prima doorfunctioneren'

Na de vice-premier heeft ook premier Rutte aangegeven dat hij geen enkele reden ziet dat Blok niet kan doorfunctioneren. Volgens de premier zijn de excuses van Blok meer dan voldoende en heeft de laatstgenoemde minister zo veel mogelijk alles proberen recht te zetten in het buitenland. 'Fouten worden vergeven als je je excuses er voor aanbiedt', aldus Rutte.

Nu heeft Blok alleen nog een zwaar en heftig debat voor de boeg en dan kan die weer verder. Aangezien de eerste ministervergadering vandaag heeft plaatsgevonden kunnen we met zekerheid vaststellen dat heel het team achter Blok staat en daardoor dus ook de coalitiepartijen. De minister heeft dus vrij weinig te vrezen en daarom is het debat morgen niet veel meer dan een poppenkast waar partijen weer lekker hun 'standpunt' kunnen verkondigen en verdedigen.

Het zal geen hoor en wederhoor zijn, maar het eerste campagnemomentje voor alle partijen, vooral voor de linkse oppositie.

Op de vraag of hij nog geloofwaardig door kan als minister, antwoordde Blok zelf vanochtend alleen dat er nog een Kamerdebat komt, dat hij zorgvuldig gaat voorbereiden. "In de tussentijd is er een volle agenda met veel belangrijke bijeenkomsten waar voor Nederland belangrijke vraagstukken aan de orde zijn. Daar ga ik me de komende tijd met volle energie voor inzetten."

We kunnen het al voor ons zien: Asscher, Klaver en Marijnissen op een rijtje, lekker deugen in plaats van ene inhoudelijk debat over multiculturalisme te voeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties