Ook VS kampt met immigratieproblemen

Geen categoriejul 22 2014, 16:00
Enorme toestroom minderjarige economische vluchtelingen
Niet alleen de EU kampt met immigratie problemen, ook de VS. De langstzittende gouverneur van de VS, de Texaan Rick Perry, is van plan het leger in te zetten om de zuidgrens met Mexico beter te beschermen tegen de grote hoeveelheid Midden-Amerikanen, die illegaal het land proberen in te komen. Perry stuurt duizend militairen van de National Guard naar het grensgebied.
Het zijn vooral jonge tot zeer jonge mensen uit diverse Midden-Amerikaanse landen, die de VS proberen binnen te komen via de Mexicaans-Texaanse grens. Het afgelopen jaar werden daar bijvoorbeeld tienduizenden kinderen aangetroffen, die voornamelijk afkomstig waren uit Centraal-Amerika.
Bijkomend nadeel van de enorme toevloed aan minderjarige economische vluchtelingen is, dat de criminele drugsbendes, die actief zijn in het grensgebied, moeilijker bestreden kunnen worden, omdat alle aandacht van de autoriteiten wordt opgeslokt door de massale vluchtelingenstroom. Er is vanzelfsprekend een verband tussen de drugsbendes en de toestroom uit landen als Colombia, Honduras, Guatemala en El Salvador.
De Amerikaanse president, de Democraat Barack Obama, stelt echter dat 'het wel meevalt'. Volgens hem is het aantal kinderen dat per week de grens oversteekt naar 'Het Beloofde Land' gedaald van 2000 naar 1000. Hij gaat praten met de regeringen in genoemde Midden-Amerikaanse landen. De theedrink methode, zeg maar. Ik denk dat je geen raketgeleerde hoeft te zijn om te voorspellen welke aanpak effectiever is: die van Perry of die van Obama.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten