Ook Wall Street fors in de min

Geen categorieaug 10 2011, 18:09
De Dow Jones en de S&P verliezen fors.
In de eerste uren na de opening hebben de S&P, de Nasdaq en de Dow Jones meer rond de 3% verloren. De Dow staat op moment van schrijven op -3,31%, of een afname van 372,14 punten. De S&P 500 staat al 3,21% of 37,66 punten in het rood. Ten slotte heeft ook de Nasdaq niet echt zijn beste dag in de geschiedenis: -2,83% of 70,34 punten.
De kans lijkt groot dat ook vandaag weer in het rood eindigt. Dat zou op zich geen verrassing zijn. Nou ja, misschien wél voor de beleidsmakers in Washington D.C. en de hoge heren bij de Fed. Die lijken namelijk nog altijd te denken dat ze de economie op kunstmatige wijze in stand kunnen houden.
Helaas werkt het niet zo. Je kunt niet eeuwig doorgaan op de pof te leven. Op een gegeven moment breekt je dat op. Dan kun je lage rentes hanteren en extra geld bijdrukken, maar dat doet er allemaal niet meer toe.
Het zou mij buitengewoon verbazen als dit niet het begin van de double dip (recession) is.
De enige manier om de schade op de lange termijn nog enigszins te beperken is door grote hervormingen door te voeren, flink te snijden in de overheidsuitgaven en door bedrijven in staat te stellen te innoveren, mensen in dienst te nemen en winst te maken. Met andere woorden, wat Amerika nodig heeft is een fiscaal conservatieve overheid en meer kapitalisme.
De vraag is of democraten dat willen en durven te erkennen of dat ze liever doorgaan met hun project van social engeneering en het leven op de kosten van toekomstige generaties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten